Dušan Janjić: Podela moći na Kosovu umesto dijaloga

Ostavite komentar


  1. Kao sto sadasnjoj srpskoj vlasti ne odgovara da Srbija bude u EU,jer bi morala da uredi drzavu(zato i imamo toliko mrcvarenja oko clanstva,) isto tako toj vlasti ne odgovara ni pomirenje sa Albancima,jer bi morala da prizna svoju odgovornost za etnicko ciscenje na Kosovu i rasute leseve po Srbiji(zato i imamo veciti "zamrznuti konflikt".)

  2. Da li je neko ocekivao da ce ubistvo Olivera produkovati ovakav stav javnosti, sigurno da jeste, ali kome to ide u korist? Sigurno ne ni nama ni njima a najmanje nasima na KiM. I sad do god se ne nadju odgovorni za ubistvo cemo biti u statusu qvo, da li me to iznenadjuje, pa ne. Kako iz toga izaci? Ima resenja samo treba malo pogaziti ponos al nece se to desiti ni sa jedne strane.

  3. Zvaničnici Srpske pravoslavne crkve (SPC) se trude da izlaze u javnost sa umerenijim stavovima o Kosovu, ali i dalje postoji metafizički govor o osveti, konstatovao je Janjić. On je izjavio da SPC prati događaje u društvu, ali da nema jasan zajednički stav.KiM treba da ostane u sastavu Srbije.

  4. Onda kada se potpiše taj akt o sveobuhvatnom rešenju Srbije i Kosova počeće neko bolje vreme za odnose na Balkanu i ekonomska stabilnost Kosova što znači bolje i za Srbe koji tamo žive, jer će u stabilnom okruženju biti inostranih investicija i posla za sve. Pre toga treba insistirati na Zajednici srpskih opština i crkvenoj imovini i zaštiti. Svojinski odnosi će se teško sačuvati. U dijalog o Kosovu nije uključena opozicija jer ona odbija da se izjašnjava budući da je stalno kvalifikuju kao lopove i izdajnike. Dokle god to pljuvanje ne prestane nema ni konsenzusa o Kosovu. Možda to ovima i na vlasti odgovora jer ne znaju šta će dalje. Ali Amerikanci i EU su već napisali papir koji treba da se potpiše, sve drugo je farsa.

Ostavite komentar


Politika

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku 7

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku

Tatjana Manojlović, bivša poslanica i potpredsednica Demokratske stranke, nakon ostavke koju je podnela na stranačke funkcije i isteka poslaničkog mandata, vratila se na Radio televiziju Srbije, gde je zaposlena. Priprema nove projeke u redakciji Dokumentarnog programa, ali je zbog male novinarske plate prinuđena da noću vozi Kar go, a u popodnevnim satima radi kao bebisiterka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.