Dušan Janjić: Uvođenjem taksi Kosovo ojačalo pregovaračku poziciju

Ostavite komentar


  1. Takse su bacanje u oci naivnom narodu, medijska propaganda, a pravi razlog je stvaranje albanske vojske na teritoriji RS. Sve se to radi u dogovoru sa vlasti u Bgd. Takse ce biti `smanjenje` kao dobra volja shiptara i `dogovor o kompromisu` ce se nastaviti i vucic ce proglasiti jos jednu pobedu. Znaci vojska ostaje, vucic pobedio i stvara se velika albanija. Pogledajte samo aktivnost botova na sve tekstove o taksama i pregovorima… Niko vise i ne pominje teroristicku vojsku !!!

    1. „Teroristi“ ostaju u mentalitetu manipulisanog gradjana srbije, posetite kosovo, prosetajte malo, pokusajte da upoznate nekog gradjanina sa kosova, porazgovarajte o svakodnevnim problemima….shvaticete puno toga. Inace avokvo vase mislenje je zalosno, ali i realna slika kakvu sliku/misljenje ima gradjanin srbije…pokusajte jedan let iznad kukavicjeg gnezda (to se odnosi na vas koji pisu anonimno)…upoznajte malo bolje ljude…procitajte naucnu literaturu (za vas posebno Dimitrije Tucovic)….ovakvi komentari kao vas su otrov presvega za vas..

      1. @Ardi
        Oni koji ne dobacuju dalje od tipicnog veljikoaljbanskog narcis-naci mantranja zaista ne bi trebalo da dele okolo bilo kakve savete. Smesno je.

        1. Nisu oni navcisti. To bi za ovu populaciju koja još živi u doba prvog stadijuma varvarstva, bio veliki evolutivni skok. Oni su narod čoporativnog mentaliteta, koji nikada nije imao državu niti je na ovoj planeti ostavio bilo kakvih tragova. I danas kao u dova varvarizma, žive u čoporu i slefdeći logiku tog čopora. Zbog tog „kvaliteta“, koji mnogi još uvvek ne shvataju, oni i danas uspešno proteruju sve one koji ne pripadaju njihovom čoporu. Nije u pitanju samo Srbija. Tako je u Albaniji, Grčkoj, Makedoniji i Crnoj Gori. U krajevima gde su većina, drugima ne preostaje ništa drugo nego da beže. Daleko je to od nacizma, ali su, po svojoj svireposti i počinjenim zverstvima daleko uspešniji čak i od nacista.

        2. „Oni koji ne dobacuju dalje od tipicnog veljikoaljbanskog narcis-naci mantranja zaista ne bi trebalo da dele okolo bilo kakve savete. Smesno je.“ Jedna prosto prosirena recenica sa puno gresaka u gramatici, bez ikakvog smisla. Pisanje je visi stepen kulture misaonog izrazavanja, covek je prvo hodao a onda progovorio, migrirao pa video razlicitost govora. Razlicitost u jedinstvu cini coveka vrednim u drustvenom okruzenju. Istini za volju, govor putem znakova sluzi jedino za putni saobracaj prepoznatljiv celom svetu, pametni ljudi to postuju jer je to putokaz za sve ljude bez obzira na jezik govora. Odgovorite mi kratkom recenicom na albanskom, znam da ne mozete ali pokusajte i naucite par lepih reci na albanskom. Ja sam u prednosti jer mogu citati i shvatiti uvazenog g-dina Janjica, a vi?

          1. @Ardi

            To sto ti ne kapiras prosto-prosirene recenice je samo tvoj problem

          2. @Ardi
            Pateticno i kompleksasko samohvalisanje i samouzdizanje. Naravno da znas srpski jezik kada zivis na teritoriji Srbije.Bbas kao i oni Srbi koji zive u Albaniji i koriste albanski jezik.. Nista specijalno niti nesto sto te cini izuzetnim. Mozes ti da hvalis sebe koliko god hoces ali bitan je sadrza a sadrzaj onoga st apises je nista drugo do isprazni nacionaljizam ospte prakse, ponovo nista izuetno nego tipicno i karikaturalno. Ma sta ti fantazirao o sebi ili o svom narodu.

      2. Za svakoga normalnog oni koji su ubijali, pljackali i proterivali su teroristi i ratni zlocinci i kada su imali uck uniforme i to ce biti i dalje bez obzira da li ce se nazivati „vojskom kosova“. To sto vi Albanci imate iluzije o sebi samima i o onome sta radite i sta ste radili na Kosovu, ali i sire je samo vas problem. :P.S: Kada da ocekujemo nekog albanskog „Dimitrija Tucovica“ koji ce da napise koju o albanskim zlocinima, nacinima na koji su Albanci postali vecina na Kosovu ali u Albaniji, o ponasanju za vreme Turaka, Austro-Ugarske, italijasnkih fasista i nemackih nacista, za vreme albanskih komunista ili za vreme NATO-a? U ovom veku ili da se ceka sledeci?

  2. U sustini, od pocetka „igre“, s obzirom na to koje je karte imalo Kosovo a koje Srbija, ispostavilo se da su Albanci s Kosova bili i ostali daleko inteligentniji, pronicljiviji, lukaviji, uporniji, informisaniji – u sustini bolji – igraci od nas. Mi smo ispucali Titovu JNA i onda je sve stalo. Ocigledno je to sve sto smo umeli. Ostali su fore i fazoni.

  3. Onda treba i Srbija da uvede takse i tako ojaca svoju poziciju, zar ne? Ili da ponisti zahtev za posebni telefonski pozivni broj, ili da zavrne vodu, uvede takse na tranzit hrvatske, madjarske, nemacke robe koja ide za „drzavu kosova“. Ne znam samo sta bi u tom slucaju ovaj analiticar od Janjica komentarisao i da li bi izjavljivao da je time Srbija pokazala da je drzava.

    1. Nije dobar predlog da srbija uvede takse na tranzit robu iz eu jer bi odma stupile sankcije srbiji

      1. Ako nisu uveli sankcije Albancima sa Kosova iako su prekrsili CEFTA sporazum kao i SSP, onda nece ni Srbiji. tako da… Sto pre Srbija uvede takse i blokade, to bolje.

    2. Srbija da uvede takse hahaha nasmejao si me do suza i hvala ti mnogo, za tvoju informisanost Kosovo ne prodaje nista u Srbiju zbog indirektne blokade sa dokumentima i sada je dosao vreme na nas ali mi Albanci smo direktni i zbog toga nas Evropa i moderan svet postuje. Pozdrav iz Gnjilane-RKS

  4. Sve ce im to jednog dana doci na naplatu, Amerika nije jos naplatila za pomoc koju im pruza a mislite da nece?

    1. @Gaga: U pravu ste, oki se ujedine oko jedinstvene politike bez obzira što će neka grupacija (opozicija), morati da malo koriguje mišlenje o svojoj vladi, dok se u Srbiji nalaze političari koji bi zbog ličnih animoziteta prema vlasti tvrdoglavo zastupali kontra mišljnje skoro kao i mišljenje Albanaca i time minirali svaki pokušaj nekakve zajedničke politike prema Kosovu i Metohiji.

  5. Postoje i kontra mere ali ova nasa izdajnicka vlast se ne usudjuje da ih uvede ! Svi da napuste vladu Haradinaja i ta vlada pada eto izbora za pocetak , i sta je sa vojskom Kosova -zasto se to ne spominje vise ? Zasto i to ne bude uslov za dalje pregovore uz takse . Ali Vucic sve radi na nasu stetu a istice kako se bori za srpski narod ! Prosto je neverovatno da narod ne vidi sta ovaj covek radi sve na izdaji nacionalnih interesa i sta sve treba jos da uradi da bi se digli

  6. Nije problem Srbije sto „nema pregovaracki tim“nego sto nema ni taktiku ni strategiju. Koja je to Vuciceva „strategija“?Insistirati da status Kosova nije resen?Da je Kosovo i dalje deo Srbije?Da se nadje „kompromis“,tako sto cemo deliti teritoriju po etnickoj osnovi?Mi se nismo pomakli ni korak dalje od Nikolicevih Platforme jedan i dva za Kosovo,koje nikada nisu ni obljavljene,a nisu jer se unapred znalo da ih niko nece prihvatiti.Tako i Vucic sa svojim „kompromisima“ za koje niko ni ne zna sta one sadrze.

  7. Neverovatno kako ovi“analitičari“ i „teoretičari“ znaju sve ono što ni direktni učesnici u dijalogu još ne znaju

  8. Pregovori se vode godinama a niko ne zna o cemu a kada su Kosovo priznale i Amerika , Nemacka , Francuska , Britanija ….. sta objektivno Vucic i moze da postigne . Ovo je samo zamajavanje na celu sa SPC i to sigurno nigde ne vodi. Odusevljeno se objavljuje povlacenje priznanja Kosova nekih drzava za koje je malo ko i cuo. Kosovo je davno izgubljeno i samo se vojskom moze povratiti a nisam siguran da su botovi spremni na tu borbu

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 7

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.