Dveri: Demografski problem Srbije moguće rešiti stvarnim merama 1Foto: Logo

Pokret Dveri saopštio je danas da je demografski problem Srbije moguće rešiti „stvarnim“ merama, između ostalog, uvođenjem progresivnog smanjenja poreza na zarade prilikom stupanja u brak i za svako novorođeno dete i smanjenjem poreza na imovinu za porodice sa više dece.

U saopštenju se dodaje da je potrebno formirati fond dijaspore za borbu protiv bele kuge, uvesti povlašćen status prilikom zapošljavanja jednog člana porodice u kojoj nijedan član nije zaposlen.

Potrebno je, kako se navodi, podržati roditelje da usklade roditeljstvo i karijeru, uvesti besplatne udžbenike za đake, kao i doneti Zakon o zaštiti prezaduženih porodica.

Dveri su navele da Srbija zbog negativnog prirodnog priraštaja i migracija godišnje ostane bez 88.000 ljudi, i istakle da je to moguće zaustaviti „stvarnim, a ne sadašnjim populističkim merama porodične politike“.

„Davanje podrške Bošku Obradoviću kao predsedničkom kandidatu i Dverima na predstojećim izborima je glas i za opstanak Srbije i za boljitak svake porodice u Srbiji. A mi garantujemo da ćemo se boriti srcem za Srbiju i da će nakon pobede na izborima naša država biti jedna složna porodica“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari