Dveri: Elektrosever postao deo Kosova 1foto FoNet Ana Paunković

Pokret Dveri ocenio je danas da potpisivanje ugovora između srpskog Elektrosevera i kosovske kompanije za distribuciju električne energije – KEDS ne znači samo da će Srbi na Kosovu od sada struju plaćati firmi u vlasništvu Kosova, već i da je Elektrosever faktički postao deo kosovskog energetskog sistema.

„Sve ovo urađeno je u potpunom medijskom mraku, mimo očiju javnosti, u vreme izbora i u tehničkoj Vladi Srbije koja ne bi smela da donosi bilo kakve strateške odluke u tehničkom mandatu“, navele su Dveri u saopštenju i dodale da je skandalozno da ta tema nikada nije bila na dnevnom redu sednice parlamenta.

Za Dveri je posebno šokantno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori kako je zadovoljan potpisanim ugovorom.

Pokret dodaje da je istina potpuno drugačija po državu Srbiju, jer svakim do sada preduzetim pregovaračkim korakom vlasti, Srbija je imala sve manje nadležnosti nad Kosovom i Metohijom.

Dveri i Nacionalno okupljanje garantuju da će poništiti sve štetne i antiustavne sporazume koje je u Briselu i Vašingtonu prihvatila sadašnja vlast i raditi na punoj reintegraciji Kosova u sastav Srbije, navedno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari