Dveri izdale proglas "Nacija, demokratija, pravda" 1Dveri

Pokret Dveri usvojio je danas na Glavnom odboru Proglas o nacionalnom okupljanju i suverenizmu – „Nacija, demokratija i socijalna pravda“.

Kako se ističe u saopštenju, Dveri pružaju punu podršku daljem ukrupnjavanju državotvornih i patriotskih opozicionih političkih snaga u Srbiji.

Predloženo je da novi „otadžbinski savez“ počiva na 12 principa.

Principi su očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i Republike Srpske i posvećenost Srbima u regionu i rasejanju, aktivni neutralizam u spoljnoj politici koji podrzumeva saradnju sa svim državama Evropske unije i BRIKS.

Među principima navedeni su i ekonomski patriotizam, antiinflacioni sistem mera podrške socijalno ugroženima, podrška tradicionalnoj porodici i braku muškarca i žene, zdravstvena bezbednost, suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, podrška mladima da ostanu u zemlji.

Principi su i zaštita životne sredine, promena migrantske politike, novi obrazovni sistem, odnosno preventivno sprečavanje nasilja u društvu i vraćanje dostojanstva i poboljšanje materijalnog položaja prosvetnih radnika i uvođenje referenduma na kojima će građani direktno odlučivati o ključnim pitanjima svojih života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari