Dveri KiM: Međunarodna zajednica da spreči humanitarnu katastrofu na severu Kosova

Ostavite komentar


  1. Kurtijevo bahato ponasanje mora da se zaustavi,svakodnevno ugrožava bezbednost Srba na Kosmetu!

  2. Ako Međunarodna zajednica ubrzo nesto ne preduzme po pitanju situacije na KiM, našem narodu tamo sledi humanitarna katastrofa!!!

  3. Komercijalna banka i Poštanska štedionica nemaju mogućnost da dostave novac svojim poslovnicama, tako da se ne mogu ni isplatiti plate radnicima ni u privredi ni u državnim institucijama, navodi se u saopštenju.

    Poseban problem jeste nemogućnost odlaska na posao radnika i studenata na predavanja u Rašku, što traje već 15 dana, zbog zatvaranja administrativnog prelaza Jarinje. To oravo vnemaju to svi dobro znaju i trebaju biti putevi administrative linije slobodni ne da silom zatvaraju sto nemaju prava !!!

  4. Poseban problem jeste nemogućnost odlaska na posao radnika i studenata na predavanja u Rašku, što traje već 15 dana, zbog zatvaranja administrativnog prelaza Jarinje. Da se tog zla sto silom cine narodu spreciti silom zla stvaraju sto se jasno i vide to se nemoze dozvoliti i trebaju medjunarodne zajednice reagovati na takve zle namerne posledice teroriste nemaju pravo da silom rade sta god zele to je zlocin sto silom cine jasno je svima sta rade to se nemoze dozvoliti nemaju nikakvog prava !!!

  5. Građani, da bi došli do Leška, moraju se vraćati preko Novog Pazara, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, što je put od 130 kilometara, dok ta deonica preko Jarinja iznosi 20 kilometara. Ovu torturu ne trpe samo Srbi sa severa Kosova i Metohije, već i Albanci, Goranci i drugi koji imaju svoje obaveze i poslove u centralnoj Srbiji“, navodi se u saopštenju.

    Dodaje se da se na Srbe se vrši dodatani pritisak i teror svakodnevnim pretresanjem kuća. !!!

  6. Scenario isti kao u Ukrajini i Palestini. Ukrajinci maltretirali Ruse, Izraelci Palestince, a Albanci Srbe. U prva dva slučaja vidi se šta se događa.

  7. Čudna priča.Kada se postavljaju blokade i zatvore prelazi Jarinje,Brnjak,Merdare,kada je narod na barikadama danima,kada sa Kosova i severne Mitrovice ne radi ni jedan prevoz,sve funkcioniše bespekorno,ima i lekova,hrane,goriva,kiseonika,mleka,plazme,…Da li ostali stanovnici severa Kosova koji nisu srpske nacionalnosti trpe iste“ humanitarne katastroofe“ ili su „vakcinisani“ pa piju neko drugo mleko,a ne „Kravicu“,ili jedu drugi neki keks osim „Plazme“,a kiseonikom se snabdevaju iz orbitalne stanice?Ovakvi nastupi me podsećaju na period kadu su samo stanovnici Kosova albanske nacionalnosti „trovani“ nekim gasom,ostalima ništa.Prizemna i ratnohuškačka propaganda koja izaziva nove sukobe.

  8. Dveri KiM: Međunarodna zajednica da spreči humanitarnu katastrofu na severu Kosova

    Jedan deo pomoci „namenjen palestincima u Gazi“, međunarodna zajednica bi mogla „preusmeriti i na sever Kosova“ gde Srbi zive „izolovani“ zbog „Milana Radojcica“ kao palestinci u Gazi zbog „HAMASA“ !

  9. Da li se sever Kosova snabdeva iskljucivo iz Srbije?Da li im neko onemogucava snabdevanje sa Kosova?

Ostavite komentar


Politika

Branimir Nestorović

Pokret čiji je predsednik Branimir Nestorović traži od Ustavnog suda da zaustavi projekat „Jadar“

Poslanička grupa "Mi snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović", zatražila je danas od Ustavnog suda da po hitnoj proceduri proglasi neustavnom i nezakonitom Uredbu Vlade Srbije, donetu 16. jula 2024. godine, u cilju "oživljavanja" Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar", navodi ovaj pokret u saopštenju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.