Dveri: Konkretne mere porodične politike, a ne populistički događaji u organizaciji SNS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Stranka Dveri saopštio je danas da je porodična politika u Srbiji čist populizam, kao i sve drugo što čini Srpska napredna stranka (SNS).

Dodali su da umesto da se bave konkretnim merama, kojima će život svih porodica u Srbiji biti olakšan, aktuelna vlast se bavi organizacijom populističkih događaja kakvi si bili „Dani porodice“ u Perlezu, ili oni Šapićevi u Beogradu.

„Od ovih događaja građani Srbije nemaju nikakve benefite, dok jedinu korist imaju funkcioneri Vlade Srbije kojima ovakve manifestacije služe za ličnu promociju“, istakli su iz Dveri u saopštenju.

Istakli su da bi predstavnici vlasti, da su iskreni u primeni porodične politike, usvojili konkretne mere kao što su: progresivno smanjenje poreza na zarade prilikom stupanja u brak i za svako novorođeno dete i smanjenje poreza na imovinu za porodice sa više dece, povoljni uslovi za sticanje porodičnog doma za mlade bračne parove, prednost prilikom zapošljavanja na odgovarajuće stručno radno mesto na javnim konkursima jednog člana porodice u kojoj nijedan član nije zaposlen, besplatni udžbenici i užina za sve đake u Srbiji, promena zakona o radu – mogućnost da žene idu u penziju sa 60 godina, državni podsticaji i poreske olakšice domaćim proizvođačima opreme i hrane za bebe.

„Samo na ovaj način moguće je voditi proaktivnu i konkretnu porodičnu politiku, dok je sve ostalo populizam i lični marketing predstavnika aktuelne vlasti“, zaključili su iz Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari