Dveri kritikovale Rusiju zbog podrške Vučiću i pogleda na proteste 1Foto: J. Z. T.

Predsedavajući Prelazne uprave Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da Rusija ne sme jednostrano da gleda na politička dešavanja u Srbiji i da stalno staje na stranu aktuelne vlasti, naročito u situacijama kada se većina građana ne slaže sa potezima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao što je i sada slučaj oko kopanja litijuma.

Kostić je podsetio da Dveri podržavaju današnji protest protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, koji će se održati u Beogradu.

„Poruke koje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije dobija iz svoje ambasade u Beogradu oko protesta širom Srbije su netačne, pošto je većina stanovnika Srbije protiv rudarenja litijuma, a u protestima učestvuju i mnogi političari koji gaje simpatije prema Ruskoj Federaciji“, naveo je Kostić u pisanoj izjavi.

Ocenio je da Rusija i njeno Ministarstvo spoljnih poslova prave istu grešku koju su napravili i sa Crnom Gorom pre 20 godina.

„Oni danas javno brane Aleksandra Vučića preko svojih medija u Srbiji i kad treba i kad ne treba, baš kao što su nekada branili i Mila Đukanovića, koji se kasnije okrenuo protiv ruske politike“, rekao je Kostić.

On je ocenio da zvanična Moskva politička dešavanja u Srbiji treba da posmatra i kroz prizmu interesa srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari