Dveri: Niš kaže NE ustavnim promenama! 1foto FoNet Milica Vučković

U Nišu je sinoć na glavnom Gradskom trgu održana akcija gradske organizacije Dveri Niš sa koje su pozvani građani Niša, ali cele Srbije da u što većem broju izađu na referendum zakazan za nedelju 16. januara i zaokruže NE promeni Ustava Republike Srbije, javljaju iz ovog pokreta.

Nišlijama su se ispred Spomenika oslobodiocima Niša obratili predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i potpredsednik Dveri prof. dr Tamara Milenković Kerković.

Uz transparente sa natpisima „NE promeni Ustava“ i „Srpski Ustav nije na prodaju“, predsednik Dveri Boško Obradović poručio je Nišlijama da kažu NE nameri korumpiranog Vučićevog režima da menja srpski Ustav na referendumu bez cenzusa, u medijskom mraku i uz opasnost da se nakon ovog, na nekom narednom referendumu nađu i pitanja o izbacivanju preambule o KiM, dovođenju „Rio Tinta“, obaveznoj vakcinaciji i mnogo toga drugog protivnog interesima srpskog naroda.

– Masovni izlazak na referendum i zaokruživanje NE je i način da građani pred aprilske izbore pokažu šta misle o autokratskom režimu Aleksandra Vučića. Prof. dr Tamara Milenković Kerković je rekla da su Dveri Ustavobranitelji koji će i u nedelju biti sa građanima da odbrane srpski Ustav i kažu NE još dubljem urušavanju i privatizovanju pravosudne grane vlasti, kažu Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari