Dveri: Plava grobnica ne sme biti pretvorena u plažu

Ostavite komentar


  1. Šta se ovaj pravi budala. Svaka država može na svojoj teritoriji da rada šta hoće, a ne da se tamo neki iz Srbije upliću u ono šta ih ne zanima.
    Grci vole pare, uplatite njima svake godine po 50 miliona evra na ime očuvanja tog dela obale.

    1. Izvrtanje teza. Pre svega se ne radi o državi već o privatnicima – vlasnicima turističkih objekata.
      Drugo, ovo nije uplitanje u politiku druge države, već saopštenje kojim se iznosi stav. S obzirom da nije deo vlasti, Boško ne može da uputi demarš ili pozove ambasadora Grčke na razgovor, što jeste normalna diplomatska praksa a ne “uplitanje u ono što ih ne zanima”.
      Treće, ako tebe ne zanima Plava grobnica, to ne znači da niko drugi nema pravo da komentariše istu temu. Ja razumem da ti najverovatnije radiš po naredbi i nalogu, ali veruj mi, postoji sloboda, pa tako i sloboda da se izrazi neslaganje, pa makar i sa nečim što se ne dešava ovde.

      1. Па, приватници тек смеју, Бојане! Шта има власник „туристичког објекта“ да се обазире на Обрадовића ако му није гост?!
        А, Ви бисте, пре него „упутите демарш“ могли да се информишете шта се заправо дешава на Виду, уместо што падате на форе чачанске паливатре….

        1. Privatnici ne smeju, jer moraju da poštuju pravila i zakone lokalne samouprave i države (sem ako nije slučaj sa Savskim nasipom i sl.). Vlasnik nema razloga da se obazire na Obrafovića ali ima na zakone ako ih ima i ako su važeći i, možda, na nešto malo zdravog razuma jer je, sližićete se, malo morbidno organizovati turističke sadržaje na mestu gde postoji 27 grobnica i gde su ljudi, u nedostatku istih, bili bacani u vodu. Zamislite kafić na mestu bilo kog mauzoleja ili vojnog groblja, da li bi svaka država reagovala na takvo skrnavljenje sećanja na vojsku, na kojoj god se ona strani borila.
          Što se tiče “upućivanja demarša”, nema potrebe za plitkim sarkazmom, ja samo izričem svoj stav, bez direktive ili naredbe, potpuno slobodno.

    2. Sada bi i u Grčkoj da odlučujemo, malo nam CG, BiH, Kosovo, Severna Makedonija, pa mi smo šampioni gluposti. Nego Obrafovicu sto se kupamo u Drini ako smo hiljade muslimana pobili u Drugom svetskom ratu i bacili u nju, sto se kupamo na Adi gde je Savska voda koja teče i dalje pored Jasenovca i Stare Gradiške i tako dalje da ne nabrajam…

      1. Ako se, ne daj bože, ponovi ovakva situacija, srpskoj vojsci će biti zatvorena vrata. „Tamo đe su srpski grobovi – tu su srpske zemlje“ može da znači samo jedno – amo vas postimo kao okupatore, ili kao prijatelje (svejedno), gubimo dio teritorije. Tako će razmišljati i prijatelji i neprijatelji.

  2. А, купање у Дрини и на Перућцу је кошер?!

  3. Sad covek (Obradovic) ne moze nista vise da ucini u Srbiji, pa prelazi na inostransvo. Ko i kako moze neko nesto da zabrani u tudjoj drzavi sta ce da radi sa i na svom imanju ? To nije normalno da neko postavlja takve uslove, a narocito jedna imaginarna partija ili grupa gradjana. Svaka i vama cast redakcijo sto ustupate svoj prostor tako necemu od jednog imaginarca.
    Dosta vise tih Obradovica, Draskovica i ostalih.

    1. Знате како то иде – где су србски гробови, ту су србске земље…
      Спрем’те се спрем’те, Грците!

  4. @Aleks i Milivoje Radaković
    Oprostite, ali od vaša dva „komentara“, ništa bednije ni gluplle ne pročitasmo, dugo vremena! Gde ste do sad komentarisali, sa svom vipironošću i pameti!

  5. Isuvise prasine ni oko cega. Desetak lezaljki za koje je lokalni funkcioner rekao da koristi starije stanovnistvo grada Krfa bez ekonomskih sadrzaja ne treba biti povod za ovakve reakcije. Drugo, mozemo li znati da li i koliko Srbija izdvaja godisnje za odrzavanje tog kompleksa i da li ta sredstva redovno dostavljaju lokalnim vlastima. I za Zejtinlik isto. Ne mozete samo na osnovu onoga sto Vido znaci za Srbiju zahtevati od Grcke i da finansira sama odrzavanje. Sve kosta i tako se prema tome odnosite.

  6. Isuvise prasine ni oko cega. Desetak lezaljki za koje je lokalni funkcioner rekao da koristi starije stanovnistvo grada Krfa bez ekonomskih sadrzaja ne treba biti povod za ovakve reakcije. Drugo, mozemo li znati da li i koliko Srbija izdvaja godisnje za odrzavanje tog kompleksa i da li ta sredstva redovno dostavljaju lokalnim vlastima. I za Zejtinlik isto. Ne mozete samo na osnovu onoga sto Vido znaci za Srbiju zahtevati od Grcke da finansira sama odrzavanje. Sve kosta i tako se prema tome treba odnositi.

  7. Isuvise prasine ni oko cega. Desetak lezaljki za koje je lokalni funkcioner rekao da koristi starije stanovnistvo grada Krfa bez ekonomskih sadrzaja ne treba biti povod za ovakve reakcije. Drugo, mozemo li znati da li i koliko Srbija izdvaja godisnje za odrzavanje tog kompleksa i da li ta sredstva redovno dostavljaju lokalnim vlastima. I za Zejtinlik isto. Ne mozete samo na osnovu onoga sto Vido znaci za Srbiju zahtevati od Grcke da finansira sama odrzavanje. Sve kosta i tako se prema tome treba odnositi.

  8. Bravo! To srbi! Samo protiv svojih! Nikako otpor ili drugo mišljenje. Samo sledite onaj put-prihvatimo realnost. To je pravi put… u nestajanje i ništavilo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.