Dveri podržale večerašnji protest Antiglobalista Srbije protiv kovid propusnica 1Foto: Logo

Pokret Dveri saopštio je da podržava protest Antiglobalista Srbije protiv kovid propusnica i „sveukupnog delovanja korumpiranog i kompromitovanog Kriznog štaba u vreme pandemije“, najavljen za danas u 17 časova na Andrićevom vencu.

Kako se navodi u saopštenju, Dveri podržavaju i sutrašnje blokade saobraćaja najavljene širom Srbije, „kao vid poslednjeg upozorenja vladajućem režimu da povuče doneti Zakon o eksproprijaciji, kao i najavljenom referendumu o promeni Ustava“.

„Vlast na ovaj način može da progura otvaranje rudnika litijuma u Loznici i širom Srbije od strane po zlu čuvene strane multinacionalne kompanije Rio Tinto. Na istin način mogu da izbace preambulu o Kosovu i Metohiji iz Ustava Srbije, ili omoguće naseljavanje migranata u Srbiji, ili nametnu obaveznu vakcinaciju protivno volji većine gradjana Srbije. Zato ovaj zakon i referendum ne smeju proći“, naveli su iz Dveri.

Oni su poručili svim „patriotama“ da nema razloga za sukob sa drugima u opoziciji, jer je „protivnik vlast“,kao i da nema razloga za povlačenje sa protesta, iako „zeleni i žuti žele da ostvare monopol nad tim protestima“.

„Ovo je borba pravih srpskih domaćina i rodoljuba za ekološku i zdravstvenu bezbednost nacije, za odbranu svoje dedovine i Srpski pokret Dveri će sutra biti na ulicama sa narodom u blokadi saobraćaja“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari