Dveri pokrenule peticiju protiv migrantske politike u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Gde se potpisuje ta peticija? izdaja zemlje uveliko traje a naseljavanjem hordi migranata bice dovrsena.Slobodnih Srba bice samo u rasejanju.

  2. Ovo su jeftini politicki poeni…!! Valja se usredsrediti na bojkot i ev. gradjansku neposlusnost…?? O imigracionoj politici , pita se Vlada tj. SNS …

  3. Kao interno raseljeno lice duboko saosecam sa migrantima pogotovo iz Sirije. Srbija je 1999.god. bila prva zemlja u Evropi po broju izbeglica i raseljenjih lica (oko 600-800.000) a 3-4 na svetu. Sada je Turska prva na svetu sa oko desetak miliona izbeglica.
    Zato je Stbija bila prva destinacija na putu ka EU i sem sporagicnih situacija nije bilo problema. Drzava od UNHCR-a i EU dobija ogromna srestva za njihovo zbrinjavanje. Nista nije besplatno. Cak su i privatnici i razne nevladine organizacije profitirao tako u reonu Karadjordjeve i Sava Male je niklo bezbroj hostela, prihvatilista internet kafea i restorana sa prevodiocima i menia na arapskom jeziku.
    Prilikom posete Grckoj bilo je govora o deci bez roditelja i to vecinom Sirijaca pravoslavaca.
    Ako je EU profitirala pruzajuci utociste intelektualnoj i sportskoj eliti mi tu decj sa izvanrednim predispozicijama mozemo integrisati.
    Ljoticevac iz ljoticevskog grada, etnicki potpuno cistog koji nije primio ni jednog srpskog izbeglicu iz BiH i Hrvatske kao Ni jednog sa KiM dosledno vode svoju nacional-fasisticku politiku. Neka znaju da veliki broj pristalica SZS zamera koketiranje sa evroskeptikom, sovinistom i rusofilom par ekselans (nedavno je ugostio visoku delegaciju Krima) i zato imaju sve manje pristalica.
    P. S. I ako sam opravdano kritikovao Obradovica ipak mi objavite komentar jer sam Vas onomad uputio u problem sa migrantima pa ste bili prvi casopis koji je objavio reportazu o migrantima iz parka kraj BAS-a.

  4. Kao prvo, sama institucija peticijee je „fool’s gold“ i sluzi samo za mazanje ociju, a o online peticijama da ne govorimo. To sluzi samo da bi onaj ko se prikljuci raznim peticijama imao osecaj da je nesto uradio, i nicemu vise, osim kao kugla od papira koju onaj ko to primi baci u kantu. Kad peticije pokrecu ovakvi, to je samo sakupljanje politickih poena.

    Drugo, upravo zbog ovakvih, i zbog njihovih „ideja“ i zbog onih koji ih podrzavaju, i pisu uvredljive i ponizavacke komentare u vezi tih migranata Vučić i slični treba tu da ostanu vlast još sto godina, i da gaze, sve dok se to odvratno okruženje ksenofoba i atavista ne civilizuje ili dok ne nestane. To je sve.

  5. Volela bih da se gospodin Boško nađe u cipelama tih istih izbeglica, pa da vidimo kakvo bi onda mišljenje imao.

    1. Ko vama sendvicarima pise komentare da mi je znati… Toliko ste bedni da bi bilo smesno da sve to ne placa narod…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.