Dveri: Rasprave ko je govornik su bespotrebne 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Prošle subote desilo se nešto mnogo važnije od bespotrebnih rasprava na internetu o tome ko je govornik na skupu ili ko iz, koliko nam je poznato, bezbednosnih razloga to nije bio.

To komentarišu za Danas u pokretu Dveri, na pitanje o tome da li su se i u kolikoj meri prepoznali u izjavama dvoje najavljenih govornik govornika na protestu prošlog vikenda, kojima su organizatori, zapravo zabranili da govore pred okupljenima.

Reč je o glumici Mirjani Karanović i košarkaškom treneru Dušku Vujoševiću, čija su politička gledišta i shvatanje društvenih fenomena očigledno u izuzetnoj nesrazmeri sa onima koji preovlađuju u strankama okupljenim u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa, koji je, zapravo ispostavljen kao predvodnik tog okupljanja. U Savez za Srbiju okupljene su i partije nacionalističkih opredeljenja, poput Boška Obradovića i Vuka Jeremića, pa je to što je Karanovićevoj i Vujoševiću, uprkos pozivu, zabranjeno da se se obrate okupljenima, očigledno zbog pristalica upravo tih stranaka.

Međutim, kako za Danas ističu u pokretu Dveri, oni se „upravo i bore protiv vlasti koja nam svima zabranjuje da govorimo i iznesu svoj stav“.

– Prošle subote dogodio se izuzetan građanski protest protiv nasilja režima koji su podržali i građani Srbije u ogromnom broju, a i opozicija, uključujući Savez za Srbiju. To sabiranje pozitivne energije i buđenje nade da je blizu kraj ovom nenormalnom stanju u društvu, u kom vas prebiju štanglama ako ste predstavnik opozicije, nas je sve okupilo i svi zajedno treba da izađemo opet ove subote u 18 časova – zaključuju za naš list u pokretu Dveri.

Podsetimo, gostujući na televiziji N1, glumica Mirjana Karanović i košarkaški trener Duško Vujošević ocenili su da iza odluke da njih dvoje ne govore na protestu „Stop krvavim košuljama“ u subotu u Beogradu stoje određene političke stranke. NJih dvoje su objasnili da odluka da ne govore nije bila njihova, već organizatora skupa koji su tvrdili da imaju informacije iz policije da bi njihovo obraćanje moglo da izazove nerede. Oboje, međutim, sumnjaju da iza te odluke stoje određene političke stranke ili organizacije u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari