Dveri: Selaković, pravnik koji se zalaže za kršenje Ustava

Ostavite komentar


  1. Ко се, бре залаже за кршење устава? Шта измишљате? Ако би дошло дотле ту би се стало! Ти договопри не подразумевају признање Косова! Како сте тако злобни и само нападате? Патриоте би требало да помогну, а ви само одмажете!

  2. Pa prvi gospoda iz dveri ne bi otisli da ratuju. Lako je pricati sa opozicionog mesta, video bih njih kada bi oni trebali da odluce sta dalje. Ovo je u ovom trenutku mozda cak i jedino resenje, niko nije odusevljen razgranicenjem, al i nemamo puno izbora

  3. Kao da je ustav sveto pismo bio i do sada? Da li se sećate kako su miloševićevi hapsili one koji nisu želeli da idu u borbu i rat , ili se možda ne sećate kako je Koštunica sa Đinđićem pomilovao pobegulje? Ili kada je Borko potpisivao sve i svašta na kosovu po nalogu DS-a i Tadića? A sada se pozivate na taj isti ustav.

  4. Ne delim vecinu politickih uverenja Dveri, zbog neartikulisanog i nekonzistentnog iznosenja i obrazlaganja stavova. Tako je i sada, promasili su temu. U nasoj zemlji, koja je njegova drzava, kralj je odavno ukinuo Ustav, preuzimajuci vecinu ingerencija koje mu taj Ustav daje. Zakonodavnu kada je putem svojih instruisanih botova, koje zovemo poslanicima, onemogucio bilo kakav oblik civilizovanog raspravljanja o predlozima zakonskih resenja, koja se po pravilu i bezrazlozno donose po hitnom postupku. Izvrsnu kada je na mesto premijerke postavio potpuno nevidljivu osobu bez stava i spremnosti da se suprostavi, napravi tim i kreira upotrebljiv operativni program rada. Sudsku uz pomoc katastrofalnog ministra Selakovica, koji po svom odlasku na to mesto dovodi devojku sa par godina staza bez ijednog dana provedenog u sudstvu, a preko koje se forsira jos jedna reforma sudstva sa zadrzavanjem kontrolno-ucenjivackog uticaja na sudije. U tom svetlu, krsenje Ustava u delu preambule koji govori o srpskom Kosovu je gotovo beznacajno. Strasnije je sto se kralj vraca svojiim mladalackim granicarskim korenima od Karlobaga do Virovitice, pa sad priziva novu granicu preko koje bi trebalo da se kroz opticki nisan snajpera gledamo sa komsilukom. Nikola je samo mali zvucnik kraljevog megafona, kralj ima jedan mozak i mnogo usta. A nama su ostale usi i ono izmedju, samo je pitanje koliko smo spremni da ga ukljucimo.

  5. Izem ti drzavu u kojoj je apsolvent Pravnog fakulteta postavljen da uredi sudstvo u Srbiji, a iskusni profesori, sudije i advokati su degradirani na nivo „‘nosilaca registratora“. Ta reforma sprovodjena je bejzbol palicom, na VI spratu Palate pravde. Casne sudije su zacutale , a ubaceni korumpirani skotovi sa laznim diplomama pravnog poceli su da sprovode dirigovanu pravdu po principu-ako platis cak i da si Boga ubio bices slobodan. Kreatori ovog zlocina nad Pravnom drzavom u Srbiji, koji su ranijje prodavali diplome u Kragujevcu, medju kojima je najpoznatiji O.Antic, su za vreme Selakovicevog ministrovanja dobro napunili svoje dzepove i sa tim kapitalom kupili nove funkcije u vlasti. Svi oni ne veruju ni u zakon ni u Ustav, ni u moral, vec samo u novac koji im je valjda kompenzacija za sve torutre koji su ranije preziveli. I zato ne treba da cudi sto ni Nikola Selakovic, bivsi ministar pravde u naprednjackoj vladi ne haje za Ustav, jer on je kao pripadnik ove zlocinacke grupe dao sve od sebe da se pravosudje u Srbiji ispretumba, da ga niko zivi ne moze prepoznati. posto su posledice razorne pitam se da li ce ikada proraditi HAG i za ove-koji upropastise nase pravosudje.

  6. Kada su „Dveri“ u pitanju gordosti kraja nema, pa da li je moguće da je samo ono što vi mislite ispravno. Kakva agresivna i egoistička politička opcija, užas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.