Dveri: Smena gradonačelnika Čačka sa mesta predsednka Gradskog odbora potvrda da je SNS izgubila izbore 1foto FoNet/Ministarstvo kulture i informisanja

Čačanski odbor Dveri ocenio je danas da je smena gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića sa mesta predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke „još jedan dokaz“ da je SNS izgubila lokalne izbore u tom gradu, održane 2. juna.

„Jer da su pobedili – zašto bi vladajuća stranka smenjivala pobednika? Jasno je da su izgubili i da je opozicija pobedila, da je izborni rezultat SNS u Čačku jedan od najgorih u Srbiji i da je neko morao da bude kažnjen zbog toga pa je to koštalo Miluna Todorovića funkcije“, navele su Dveri.

Ocenili su da je „poseban paradoks“ što je vladajuća SNS „protivzakonito nametnula“ Todorovića za treći mandat gradonačelnika Čačka.

„Nametnuli su Todorovića treći put na čelo grada izbornom krađom i ‘razbojničkom’ konstitutivnom sednicom novog saziva Skupštine Čačka, da bi ga se onda javno odrekla“, saopštile su Dveri.

Upitali su kako Todorović može da ostane gradonačelnik Čačka.

„Ako nije dobar za SNS kako je dobar za grad ili SNS kažnjava Čačak ostavljanjem na čelu grada jednog od svojih najgorih kadrova koga je i sama smenila u stranci“, upitale su Dveri.

Todorović je pre desetak dana smenjen sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS, na ; kome se nalazio osam godina, a na to mesto je postavljen Miloš Stevanić koji u Gradskoj upravi obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnika u drugom mandatu.

Na poslednjim lokalnim izborima u Čačku koalicija okupljena oko SNS je osvojila 41 odbornički mandata, a opozicija ukupno 34.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari