Dveri: Srbi bez slobode na Kosovu, Beograd pristao na sve ustupke Prištini 1Foto: Logo

Srpski pokret Dveri ocenio je danas da ni posle 17 godina od pogroma na Кosovu i Metohiji, Srbi nemaju slobodu i osnovna ljudska prava, ali i da sadašnja vlast u Srbiji mora hitno da bude smenjena ako želi da se, pod pritiskom međunarodnog faktora, odrekne svojih sunarodnika i svoje teritorije kako bi sačuvala svoju poziciju.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić je, u pisanoj izjavi, rekao da „osnovna i jedina tačka za pregovore sa albanskim separatistima mora biti Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Ujedinjenih nacija“.

„Najveću odgovornost za katastrofalan položaj Srba na Кosovu i Metohiji snosi prvenstveno međunarodna zajednica koja za 22 godine nije uspela da uspostavi red i mir, ali takođe i aktuelna vlast u Srbiji koja je u pregovorima sa Prištinom pristajala na sve ustupke koji su se pokazali izuzetno štetni po naše sunarodnike“, naveo je Kostić.

Prema njegovim rečima, „aktuelna vlast Srpske napredne stranke nije napravila ni jedan pozitivan iskorak u pravnom ili ekonomskom pogledu za naš ugroženi narod na Кosovu i Metohiji“.

„Međunarodna misija UNMIК-a, u saradnji sa EULEКS-om, ni danas, posle 17 godina, nije uspela da uspostavi normalan život i demokratski poredak na Кosovu i Metohiji, a takođe ne koriste mehanizme da onemoguće dalji razvoj terorizma i trgovine narkoticima i ljudima, za šta je danas lažna država Кosovo u celom svetu postala sinonim“, istakao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari