Dveri traže od Crkve da se izjasni o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Nema tu šta da se izjašnjava. Patrijarh je nedavno izjavio da je sam gospod Bog poslao Vučića da spasi Kosovo. Gospod Bog ima svoj neprikosnoveni koncept rešenja kosovskog čvora i šta god Vučić odluči biće to po božjim uputama. Ako je Bog odlučio da se Kosovo prizna, onda niko nema pravo da se protivi božjoj volji. Ovo se odnosi kako na vernike tako i za nevernike svih vrsta. Sve zavisi od toga šta i jedni i drugi podrazumevaju pod pojmom Boga.

    1. @ExOzzie : Ne lupaj gluposti !Patrijarh izjavio da je sam Bog poslao Vučića ? Patrijarh jeste ostario ali mu je um je i dalje bistar – u odnosu na tvoj ! A te tvoje reči su čista blasfemija – ako znaš šta znači ta reč ! Na nivou Sodome i Gomore , dva grada koja su obožavala „Zlatno tele“ i zato bila uništena od Božje ruke ! Okreni se Bogu a ne lažnim prorocima i „Zlatnom teletu“ !

    2. Više mi je pun „kofer“ tih vaših gluposti da će da prizna nešto, samo lupate gluposti, pa da je hteo da prizna, priznao bi još 2012-2013 ali nije, nego vam je lakše da šamarate gluposti!

      1. Ma, jooook, mi smo se molili Gospodu Bogu da nam posalje Proroka koji ce da nas provede kroz kosovsko bespuce, i on nam je poslao Svetog Acu Potpisivaca!!! To je i Patrijarh sa nama prepoznao. Sada cemo svi za njim polako u Briselski Raj, … koji mislim da se nalazi negde ispod Avale …

      2. Ne bas. Vucic radi onako kako je naucio od Seselja i Milosevica. To je politicka skola devedesetih. 1. Pristani (verbalno) na sve sto Zapad trazi od tebe. 2. Onda im na terenu pokazi svojim delima da ni na sta nisi pristao. 3. Onda te oni pritisnu iz sve snage i nateraju na nekakav Dejton ili Rambuje, 4. Onda ti pobegnes, a oni te na kraju napadnu, ti izgubis, oni zaborave sta su se dogovorili sa tobom (kao sto si ti zaboravio sta si se dogovorio sa njima), … i ti zavrsis u Hagu, … I na kraju na tvoje mesto dodje nekakav Vucic i prica pocinje iz pocetka, …. sa tom razlikom sto ce Vucic da proda, ne Kosovo, nego i rodjenu majku samo da ga ostave na vlasti i ne zavrsi u Hagu!

        1. Извини Симо ал игранка је почела у другомсветском рату и све што ови побројани раде се савршено уклапа. Поздрав

        2. Sima:A od koga je Tadić naučio da nam državu dovede do bankrota a nas da živimo kao poslednji bednici.

      3. Aca:Samo zlobnici optužuju predsednika Vučića kako je potpisao nekakvo priznanje nezavisnosti KiM. Naravno da nije tačno. O pitanju rešenja KiM izjasniće se građani na referendumu i kako oni odluče tako će biti.

    3. Ne lupetaj,da je Gospod sa nama,Kosovo se ne bi ni otcepilo…a Vucic ce se vec snaci.

      1. Ne bogohulite. Crkva treba da ima svoj stav, ali nikako i da se meša u politiku. Dveri previše sebi daju za pravo.

        1. Djurdjija:Dveri bi da pozovu crkvu u pomoć kako bi im pomogla da se nekako dočepaju vlasti. Međutim Obradović je se uverio da ga građani neće, pa ni crkva mu neće pomoći.

    4. ExOzzie:Stav crkve prema rešenju pitanja KiM je poznat. Patrijarh je javno podržao politiku Aleksandra Vučića.

  2. Crkva jeste poštovana u narodu,ali ne bi trebalo da ona organizuje političke skupove i stavlja se na bilo čiju stranu.

  3. Ja ne razumem zasto uporno ponavljaju da ce se potposati sporazum za predaju KiM. To niko nije rekao.

  4. Crkva mora da delimično menja stav po ovom pitanju, svojom tvrdoglavošću legalizuju zamrznuti konflikt, koji nikako ne ide na ruku ni Srbiji ni narodu dole, a ni crkvi.

  5. Umesto da rade nesto i da pomognu koliko toliko svojoj zemlji oni se bave time da krenu patrijarha i crkvu protiv vlasti .

  6. Sve sto osecam sada prema Dverima je ogromno razocarenje , pa zar i crkvu da umesaju u svoje gluposti .

  7. Neka zadrze svoje misljenje za sebe…niko od nas ne zeli nista manje od Kosova u Srbiji,ali „sila Boga ne moli“.

    1. Niko od albanaca na kosovo1912 nije volno pristao da zivi I srbiji
      Ali sila boga ne moli!

  8. Nikad Veceg Pritiska i Raznih podmetanja o Kosovu ovih dana od strane Trougla Obradovi Djilas Jeremic a tu Doprinosi i Raskovic kao Da im neko sa strane naredjuj da destabilizuju Srbiju a Sansa je Podmetanje Kosova Kao Izdaja od Strane Vlasti a sad Ulazi i Biserko i Kandicka koje Traze da se Kosovo Ne Deli izgleda da Opozicija i oveDve Osobe kuvaju Istu Corbu

  9. Zasto oni da se izjasnu kada su svi u Beograd i ne u Kosovo!? Oni treba da se izjasnu samo kad je rec za Boga. A siguran sam ako se izjasnu indirektno su za Celovitost Republike Kosove da bude netaknut.

  10. Crkva je za srpski narod veoma važna ali mislim da njen stav u vezi pitanja Kosmeta nije presudan. Crkva je čini mi se više okrenuta prošlosti nego budućnosti a i nije aktivan učesnik pregovora sa svetskim moćnicima.

  11. Zasto crkvu uplitati u politiku .Dveri vise nemaju nikakve moralnosti .Strasno..

  12. Nije srednji vek, zašto srbija kao sav ostali svet, ne odvoji crkvu od države i pusti je da mrmlja litanije?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.