Dveri: Tužilac u Srbiji da pokrene postupak protiv Albanca koji je pucao 1foto: Dveri

Pokret Dveri zatražio je danas od Republičkog javnog tužilaštva u Srbiji da pokrene krivični postupak protiv Albanca koji je pucao i ranio Stefana i Miloša Stojanovića na Badnji dan kod Štrpca.

Takvom odlukom „poslaće se poruka da se zaista želi puna reintegracija Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije, ali i da se neće tolerisati bilo kakav vid nasilja prema Srbima u našoj južnoj pokrajini“, navodi se u saopštenju Dveri.

„Pokretanje krivičnog postupka i suđenje u odsustvu je zakonski čin i ne vidimo nijednu prepreku da državni organi u Srbiji ne reaguju na ovaj način, nevezano za postupanje tzv. sudskih organa lažne države Kosovo“, stav je pokreta Dveri.

U saopštenju se navodi da bi „nakon sudskog postupka i eventualne osuđujuće presude“, država trebalo da „raspiše nagradu za privođenje pravdi osuđenog lica“.

„Ako želimo da nas druge države poštuju, moramo pre svega mi poštovati Ustav i zakone svoje države i iskoristiti sve pravne mogućnosti za sankcionisanje ozbiljnih krivičnih dela koja se čine na teritoriji Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju“, ističu u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari