Dveri: Vučić neće smeti da proglasi okupaciju Kosova zbog mentora sa Zapada 1

Srpski pokret Dveri je saopštio danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „neće smeti da proglasi okupaciju Kosova“ zbog, kako su naveli, „mentora sa Zapada“ i podsetili da su pre dve godine predlagali tu opciju koju je aktuelna vlast tada odbila.

„Iako pojedini prorežimski mediji najavljuju da će Aleksandar Vučić proglasiti okupaciju Kosova i Metohije, predsednik Srbije to neće smeti da uradi, pre svega zbog svojih mentora sa Zapada Olafa Šolca i Emanuela Makrona, čiji je francusko-nemački ultimatum o nezavisnosti KiM prihvatio. Kako bi se skrenula pažnja sa izdajničke politike aktuelne vlasti prema KiM, Vučićevi mediji pokušavaju da ga raznim spinovima predstave kao patriotu“, piše u saopštenju.

Dveri su dodale da je njihova poslanička grupa 9. septembra 2022. predala Rezoluciju o okupiranoj AP Kosovo i Metohija, ali je vlast Srpske napredne stranke odbila da se o tom dokumentu raspravlja.

„Da su bili iskreni u nameri da se proglasi okupacija naše južne pokrajine, predstavnici vlasti bi ovu Rezoluciju usvojili još pre dve godine. Posle potpisivanja Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, a posebno nakon prihvatanja francusko-nemačkog ultimatuma, kojima je Aleksandar Vučić dao sve atribute nezavisnosti lažnoj državi Kosovo, iluzorno je i pričati o tome da ova vlast želi KiM u sastavu Srbije.“, tvrde Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari