Dveri Zaječar: I pored tri vodovoda, u selu Koprivnica vode i dalje nema 1Foto: Privatna arhiva

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri, Saša Ilijić – član IO Dveri i Miljan Jovanović, iz gradske organizacije Dveri Zaječar, obišli su zaječarsko selo Koprivnicu i uverili se, na licu mesta, da problem u vodosnabdevanju ovog sela još uvek nije rešen. I pored tri vodovoda, vode u selu više nema nego što ima.

Prema njihovim rečima, prvi seoski vodovod sa dva obližnja izvora, zajednički za tri sela Koprivnicu, Jelašnicu i Čokonjar isključen je posle preuzimanja od strane JKP „Vodovod“ Zaječar.

“Drugi vodovod je doveden iz jezera Sovinac, kojim je upravljalo JKP „Komunalac“ iz Salaša, koje je otišlo u stečaj pre 10 godina. Treći vodovod je zaječarski gradski vodovod sa vodom iz Grliškog jezera, koji dolazi do Koprivnice preko sela Jelašnica. Zbog nekih čudnih okolnosti, vode u Jelašnici ima, u Koprivnici nema, a sela su bukvalno spojena”, ističu oni.

Kako navode, početkom 2021. godine najavljen je početak radova na rešenju ovog problema od strane JKP „Vodovod“ Zaječar, ali vode i dalje nema.

“Kako smo čuli od meštanke Koprivnice, bake Miroslave, računi za vodu redovno stižu. Da li je moguće da je ovaj problem i dalje nerešiv? Da li je moguće da gradska vlast ne može da reši problem vodosnabdevanja, a u isto vreme u gradskoj Skupštini izglasa da Miškoviću, tj. „Delta agraru“, vodu iz gradskog vodovoda prodaje po povlašćenoj ceni kao tehničku vodu”, pitaju predstavnici Dveri u Zaječaru.

Srpski pokret Dveri poziva vlast u Zaječaru da hitno reši ovaj problem kako bi svi stanovnici na teritoriji grada mogli da zadovolje svoju osnovnu ljudsku potrebu za vodom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari