„Dvostruki suverenitet“ je nemoguća misija

Izvori Danasa odbacuju tvrdnje o novom planu Francuske i Nemačke za Kosovo

Ostavite komentar


  1. „U slučaju sprovođenja navedene zamisli, sva vlast na Kosovu bi pripala Prištini, a Beograd bi imao uticaja na Srbe na Kosovu koliko sada ima na Srbe u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji“, Zar ste već zaboravili?–svaki utjecaj Beograda na Srbe izvan Srbije prije ili kasnije rezultira ratovima i otimanjem zemlje. Ostavite Srbe van Srbije na miru ,i ne huškajte ih na susjede jer u trenu se od povjetarca napravi Oluja….

    1. A da vi malo zabodete nos u svoja posla i ne bavite se seirenjem na srpskim sajtovima? I ne mislite da smo zaboravili da ratni zlocini koje ste pocinili u „oluji“ ne zastarevaju.

      1. ‘Dvostruki suverenitet’ nije funkcionirao u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji I BiH.
        Srbistan ima jos oranica da izgubi
        Kinezi ce od Srbije napraviti.svicarski sir!

        Jedino Rusi imaju dvostruki suverenitet nad Srbijim A, gde su vam SAO/ZSO suvereniteti bre???

        Govori srpski da te niko ne razume – cak ni Srbi. Gde su vam Srbi na Zapadu – kada cete za njih uspostaviti dvostruki suverenitet.???

    2. kaj je,,,je, josko

      Mogu samo da pozdravim humanost Danas-a koji objavljuje komentare pacijenta iz Hrvatske, treba im pomoci i imati razumevanja. Nije njima lako.

  2. Ne, nije nemoguca misija vec prevara drzave Srbije, da se odrekne suvereniteta i vlasnistva nad 11.000 kvadratnih kilometara svoje teritorije. U toj formuli Srbija bi svoj, REALNI, suverenitet i vlasnistvo nad svojom zemljom prenela na tzv. Kosovo. A, tzv Kosovo bi svoj SUVERENITET nad tudjom zemljom i imovinom prenelo na Brisel, pa bi ovaj navodno to nekada preneo na Srbiju. U ovom dilu samo Srbi ulazu dok albanska nacionalna manjina, koja zivi na teritoriji AP kosova i Metohije obecava tudju imovinu na koju nema pravo ni dokaz o vlasnistvu. Ponuda je bas bezveze.

    1. Beogradski pasaluk ne moze I ne zna upravljati svojim pasalukom a, sada toboze duplim suverenitetom. Samo tako nastavite – bolje za komsije koji su svi poblegli od vas!

    2. Bla bla bla bla jel vidis ili ne, izgleda ti sanjas jos ustani i gledaj realno situaci ne samo da ga lomis bla bla

    3. Jeste beveze ali ima u ponudi. Sta da nema nista u ponudi? Daleko bilo onda bi morali da se kidamo oko tri miliona bespravno podignutih stambenih i nestambenih objekata na teritoriji Srbije sa pokrajinom. Ovako ima nesto a kada se posle uvek iznenadnih poplava opet odroni pola putne mreze zapadne Srbije Kazahstanci ce kao i prosli put da povezu Valjevo i Bajinu bastu za sicu lovu bez da EU i primeti.

  3. Pa ako dobijes suverenitet nad nekom teritorijom je jasno da je isto kao i razgraničenje.Samo ako nije dvostruki suverenitet.E to još mi ni matori nismo ni čuli ni pročitali da postoji dvostrki suverenitet.Može i bez ragraničenja,ali potpuni suverenitet nad tom i tom teritorijom može da ima samo jedna zemlja,može i druga zemlja ali joj e ograničava deo suvereniteta u zna se kojim pravima,ali to je samo teroija koja do sada u praski nikada nije praktično primenjena,jer zemlja u okviru svoje teritoerije ako je nekome dala suverenitet uvek može iz bilo kog razloga da uskrati drugoj zemlji suverenitet i zadrži svoje teritorije.Ovo se zove PREVARARANSTKI Ugovor za smirivanje ratnog stanja i sl da bi se nekom otela cela teritorija.Tako da Merkelova i taj Mali Francuz se u prevarnati i Vučim treba da ih ismeje i potvrdi na razgovoru da su Prevaranti i Loši ljudi i u lice i pred svim sredsrvima informisanja prikaže kao Prevarantima i normalno Budalama.

  4. A ja sam mislio da i mi i Siptari zivimo (i zivecemo) pod onim „nultim suverenitetom“, tj. americkim. To je ono kada te neko vojno okupira, kao Evropu NATOm 1945. i onda te pusti da glumis demokratiju, ‘neutralnost’ pravis zlatne spomenike Bilu Klintonu, i to … ?

  5. Mnogo je to konfuzno, prespinovano, nedoreceno ali je jedno izvesno – ako se uskoro ne resi kosovski ,problem’ (da li ima problema?) Nemackoj i Francuskoj se crno pise. Mi ovde, mi cemo da se snadjemo, kao i za evropske izbore. Ili ce Srbija da udje u EU ili ce EU da postane Srbija ili nista od tih opcija a opet nesto u cemu cemo mi da se snadjemo a oni neka misle posle. Naravno, nije ni kod nas idealno ali mi cemo da se potrudimo da se promenimo kako bi nam se samo malo otvorile inace siroke perspektive, malo jer necemo puno jer nam se moze. Npr ko je gledao stvari iz bliza u Parizu da ode da gleda da vidi iz bliza u Prizrenu? Ko je sagledavao i reagovao iz Beograda da ode da vidi i sagledava iz Gracanice? Ko se nagledao Holivuda toliko da mu se smucilo da ode da npr. terenski kao poverenik za kulturu sagledava autenticne lokacije i proucava zaplete i rasplete na pristevskom aerodromu. Salu na stranu – nikakve statusne promene na srspskoj spceni jer ide to. Posto ce se svest o zutoj kuci prosiriti demokratskim Kosovom kao zgrazavanje nad hladnjacama i Batajnicama beogradskim ulicama – kada Ramus i Hasim koji nikad nisu znali da odaberu pobednicku stranu dodju u Franjove godine, kada budemo proslavljali pedesetogodisnjicu Slobove pobede nad OTAN i vecni plam kontinuiteta Kostunicine pobede nad ambasadama resice se i te sekundarnosti, tercijarnosti.

  6. Trete zapadne političare pitati šta je sa Rezolucijom 1244 UN ,koja ima daleko veću težinu od njihovog obećanja o dvostrukom suverenitetu , pa opet je ne poštuju . Uostalom , poznati su slučajevi dogovora zapada sa npr. Gorbačovim i neproširenju NATO-a , a onda NATO na granici sa Rusijom , pa Reolucija 1244 i mnoga još njihova šibicarenja , bez trunke poštenja i morala .

  7. nanosi štetu Srbiji: U svakom nemačkom mediju se napominje da je AV „bivši Miloševićev šef propagande!“

    1. Sto bi ga neko „pominjao“?
      Pa on igra kako oni sviraju
      i sta tu nije jasno!? Njemu je zadatak i rok odavno postavljen
      ako ga ne ispuni, e onda gledaj sta ce objaviti, a i pominjati!
      Drze ga jos jer su toliko pametni
      da znaju, ako budu brzo odradjivali“posao“ moze doci do opsteg haosa u drzavi! A, to nece biti dobro ni po njihovo „zdravlje“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.