DW: Gospodar tri prstena

Ostavite komentar


  1. Autor teksta je sve izanalizirao, ali je stao kod najbitnijeg, običnog čoveka. Ko je običan čovek, onaj koji svojim glasom daje vlast odnosno bira svog predstavnika. Šta je običnom čoveku najvažnije, da živi dobro, da se njegova lokalna samouprava razvija. Da li je običnom čoveku bitno kako funkcioniše vladajuća stranka i njena hijerarhija, naravno da nije. Ako živi dobro, i dalje će dati svoj glas istoj stranci. A izgleda da se sada konačno živi bolje,sto dokazuju i poslednji rezultati izbora.

    1. Bravo kolega Ikaruse. Vas komentar o obicnom coveku koji zivi bolje pod nasom strankom je izabran za komentar nedelje na portalu Danas. Pravi odgovor na providan DW tekst koji ne uzima u obzir koliko nasih 600 hiljada clanova danas zivi bolje nego ostatak Srbije. Kao nagradu voleli bi da vas ugostimo u nasoj menzi sa izvrsnim crnogorskim prsutom u toploj lepinji uz asortiman najboljih srpskih sokova. Svratite da vas pocastimo kada zavrsite smenu.

  2. Колико се живи добро јасно говори податак да је Србија прва у Европи по броју самоубистава. Значи, лидер, ал на погрешну страну.

  3. Gradjani Srbije su rekli svoje 2. Aprila prosle godine, a potvrdili 4. Marta tekuce godine .

    1. Draga Renata, građani Srbije su samo potvrdili kontinuitet samoubilačkih poteza od kosovskog boja, preko prvog i drugog svetskog rata, do pristanka na rat sa Nato paktom…Teško da postoji narod na planeti toliko sklon samouništenju koga su uvek vodili lideri neuki da mudrošću dođu do dobrobiti za njega.Pišanjem uz vetar može se postići samo ovo do čega smo došli, a vi to posle proglašavajte pobedama do mile volje dok svet ide dalje gledajući nas u čudu i sa žaljenjem i podsmehom.

  4. Eto naše sreće pa imamo Vas da nam „otvarate oči“. Svakoga dana novinari nekoliko dnevnih listova prave teorije zavere o Vučiću i SNS, sve znaju, sve videli i čuli, sami konstatuju da uspostavlja „omertu“-što znači da po cenu života niko ne odaje ono što zna-a eto novinari znaju i ono što Vučić i naprednjaci ne znaju da se kod njih dešava, čudo jedno

    1. Ma, nista se kod vaseg Vucica ne desava jos od poseta frontovima devedesetih dobrovoljcima SRSa i zardjalih kasika. Ne primecujemo mi njega i sta nam radi i ne znamo mi nista o tome vec 25 godina, …

  5. Vucic je vozac prefarbane krntije cije je upravljacke poluge i pedale dizajnirala Titova „slavna partija“. Pokazao se odlicnim vozacem za razliku od dosovskih teskih vezera. Ali ni jedni ni drugi nikada nisu ni znali ni hteli da promene sustinu same mehanike. U tom smislu on je cist igrac jer nema nikoga pred kim bi mogao zbog necega da se stidi.

  6. Čudi me da u svojoj novoj knjizi Madlena Albrajt ne naziva Vučića fašistom iako je tako kvalifikovala Trampa, Putina, Orbana, Erdogana, Jarosław Kaczyńskog, i Kim Jong. Barem nešto pozitivno.

  7. Nisam pročitao bolju dijagnozu stvarnosti u Srbiji, kao i obično, stranci bolje znaju jer nemaju informer i nisu gladni i ucenjeni kao srpska neprosvećena raja. Ne mislim ja na onu raju koja se ugradila u burazerski sistem, već na onu koja iz ubeđenja glasa za ovog lažova, zamislite, ima ljudi koji iz ubeđenja glasaju za njih, to poražava više od svega, zbog njih ćemo nestati, a ne zbog onih što su uhvatili ćar

  8. ЧАРОБНИ ПРСТЕНОВИ ГОСПОДАРА

    У тексту прилично је пренела проблематику енглеза J. R. R. Tolkien из његовог романа “Господар прстенова”. Актуелном господару прстенова рецепт је испоручио Блер где уопште није важна истина него како ће се пласирати лаж и хвалоспеви у своју корист. За разлику од текста “Господар три прстенова”, први прстен представља језгро господара и он је ту сам, где замишља да ради више од 24 сати дневно и кроји планове за лансирање своје пропаганде, лажи и хвалоспеве у свим прстеновима, а затим, ако их не прескочи, лансира помоћу полтронских медија у етар слушалаца. Он то мора, он то и може. Ја видим посебан круг полтрона, шлихтера, климоглаваца, дупеувлакача који имају само прстен слушања господаревих пасторала и одјек из околине. Код нас постоје господареви прстенови и неповезани простори где се муља, припремају лажи и хвалоспеви, засебно за сваки прстен и посебан сегмент за омаловажавање, критиковање и оптуживање претходне власти (у којима постоји могућност активног учествовања и заборавног господара), а посебно и онако неактивне и пропале опозиције. На крају, задњи прстен господара остаје држава, још мало, његово власништво.

Ostavite komentar


Politika

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica 10

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica

Skupština Opštine Sjenica izabrala je danas Muniba Mujagića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za novog predsednika Opštine, a za njegovog zamenika Radišu Kneževića iz Socijalističke partije Srbije (SPS), objavio je večeras radio Sto plus.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.