DW: Trampovi „dilovi“ na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Ovo je još jedan pokazatelj da je Predsednik bio u pravu kad je istrajao u svojoj doslednosti, prvo takse pa dijalog.

    1. Tvom ‘precedniku’ je upravo Zapad omogucio da zamrzne svoju vlast i bilo kakvo resenje briselskim pregovorima, tako sto su Tacija savetovali da uvede Srbiji takse, a tvom Hranitelju da zbog toga odmah obustavi sve pregovore dok ne smisle sta ce dalje sa svojim kosovskim corskokakom, …

  2. DW je izgleda zaboravio u koliko su snaznom ‘zagrljaju’ bili sa kritikovanim Amerikancima 2012te, kada je Angela postavljala Vucica za ‘balkanskog Vezira’?!
    Sta je onda ovaj clanak? Priznanje da su oni prvi napravili katastrofalno pogresnu procenu situacije u Srbiji i sa kim, kakav dogovor treba da naprave?!
    Kao da si komsiji zapalio kucu (sa jako plemenitom ‘namerom’) a sada se zalis kako je plamen nakon toga ‘mnogo vruc’?!?!
    Je’l su najbolje sto ste posle svega mogli da smislite, te ‘delegacije’ iz Brisela koje ubedjuju srpsku Oppziciju da je za njih (i Amrikance?!) jedino resenje da ne bojkotuju vuciceve samo-izbore?!
    Citanje ovakvih clanaka dovodi do velikog pitanja o mentalnoj kompetentnosti i onih koji ih pisu i onih koji ih citaju.

  3. SAD očigledno da ima drugačije interese na Balkanu nego mi ali nećemo dozvoliti da nam uzmu ono što je naše.

    1. Draga Milena, nem šta ‘da nam uzmu’, tvoj predsednik je već sve dao samo te niko nije obavestio. Takse može da uvede samo jedna država protiv druge. Ajde probudi se i nemoj da glasaš za izdajnika

  4. Ocigledno je da se Amerikanci mesaju gde im nije mesto, ali mislim da Srbija radi najbolji moguci posao u ovom trenutku, i pokusava da sacuva svoju teritoriju da sve moguce nacine i ta borba ne treba da prestane nikad.

  5. Ovo kritikovanje Trampa je toliko jadno i samo pokazuje nemoc EU. EU je kriva sto su integracije pretvorene u birokratiju koja nema nikakav uticaj zivot gradjana. EU je preko svoje liderke Merkelove postavila wanna be diktatore sirom Balkana, a i dobrim delom istocne Evrope. Gradjani zapadnog Balkana od EU integracija apsolutno nista nisu dobili ni pravne drzave, ni institucije, ni borbu protiv korupcije-jedno veliko nista. I sad izlazite sa ovim pasivno-agresivnim stavovima-jadno!

  6. jedan od retkih tekstova na zapadu kojem se nema šta prigovoriti. nažalost to je i dokaz da oni itekako znaju šta ovaj naš faraon radi ali da ćute i podržavaju ga.

  7. Držimo se svog definisanog stava, ne pristajemo na dijalog dok se ne reši problem taksi…

  8. Srbija mora imati strategiju za različite kandidate i biti spremna ko god da pobedi na predsedničkim izborima u SAD koji će se održati krajem godine. Srbija treba da unapređuje odnose sa Amerikom

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.