DW: Vučićeve divizije

Ostavite komentar


  1. srećan sam,
    nemci ne podržavaju više srpsku državu,
    znači izvući ćemo se iz bezdana,
    ima nade za nas.

    1. Izmanipulisana gomila,i jedni i drugi!!!! Kakva je razlika između Vučića i Đilasa; u visini!!!!

        1. Mogu i Vučić i Đilas da mi malo popu.e!!!! A i svi vi ostrašćeni idioti i sa jedne i sa druge strane!!! Vi se kao borite za evropske vrednosti a ako neko slučajno ima drugačije mišljenje,odmah se preti hapšenjem!!! E vi moji debili i niste za bolje,vi i zaslužujete krimose kao što su Vučić i Đilas!!!

        2. Cicmiloviću gde ti živiš zašyo fa hspse čoveka zbog slobide govora ti kao da si poreklom iz Srednjeg Veka ili nedaj bože iz Budućnisti reinkatniran. Gde ti je demokratsko gledište , stidi se malo svog komentara,razlog je što je ova nemoćna opzicija nesposobna da Vučića uzdrma i skine sa vlasti još ćeš da pretiš na pristojni komentar koji nije ni uvredljiv.

        1. Da razlika je velika u korist ovog sadašnjeg diktatora. Ove druge smo imali već priliku da upoznamo. Iskreno: razlika je velika

  2. Mole se posteni nalaznici seljaka( njih oko 70 000) iz Sumadije, vranjskog okruga , i Vojvodine, da ih sa oprezom sakupe na livade Novog Beograda . Ljudi se ne snalaze sa semaforima i zebrama, preplaseni su i odbegli su od vodja puta. Tu im je novo zborno mesto pa ce ih isti autobusi sve povatane pokupiti do srede i poterati tamo odakle su doterani. Zahvalni organizatori beogradskog SNS-mitinga

    1. Možda bih nekad i poverovao u izveštaje Reportera bez granica,Fridom hausa i na kraju Dojče vele-a..,da nas njihovi sponzori nisu skoro uništili 1999. Možda bih takođe poverovao u neku Vučićevu ili Brnabićkinu reč,kad bih bio ubeđen da bar 30% SNS-birača zna padeže…U ovom tekstu ima samo jedna zanimljivost za pročitati,a to je da Čeda primeni silu nad nekim! Hahahahahaha,baš ste me oraspoložili DANAS !

  3. Opet samo puko šenlučenje (pucnjava u prazno) sa one strane SNS-SPS barikade.
    Rekoste: „Ali jedva da ga je neko još slušao.“
    „Kako si se zajeb’o“, što bi rekao onaj Kaluđer u Bjelogrlićevoj seriji!
    Dakle, 99% SVIH medija u Srbiji zasipa sve građane danonoćno kanonadom iz istih oruđa i sa istom municijom iz tabora SNS-SPS. Bio „običan“ ili „neobičan“ građanin ove države, svaki njen stanovnik je izložen najstrašnijoj psihološkoj i političkoj torturi jednog čoveka, jedne stranke, jednog mišljenja. U strašnoj ste zabludi ako mislite da su svi otporni na te uticaje, i da je tim „virusom“ zaražen samo mali broj građana! Prepuna ih je Srbija.

  4. Ovaj clanak sa potpisom DW ocigledno ima svoju autorku, mumificiranu reporterku sa Gazimestana.
    Ali, mnogo gresi u jednom, da ono sa cime se sprdaju (davanje posla i plate, pa im ucesce na mitinzima dodje kao radna obaveza) ustvari njegova prednost. Oni koji bi hteli na vlast kazu: Samo Vi njega smenite a posle cemo lako.
    A sta je to lako pokazao je Djilas sa osnivackim aktom njegove nove stranke: „Pomirenje sa Kosovom znaci da se deklaracijom dva parlamenta,.dve vlade i dve policije, bez menjanja granica potpise pomirenje dva naroda“… Sta je to nego priznanje R. Kosovo!
    Svo vreme govorim da bez isticanja u prvi plan onih heroina i heroja protesta koji su ih inicirali, organizovaniji, omasovili (npr. Jelenu Anasonovic) nece postici nista I umesto da se svadjaju oko mesta na bini njoj i njenim drugarima prepuste mesto a stranacki lideri da im aplaudiraju…
    Vucic je ocigledno ovo moje procitao pa je na binu postavio mladice sa KiM koji su peske dosli u Beograd.
    U ovom trenutku, barem dok se Kosmetski Gordijev cvor ne razresi, nece se Srpska politicka situacija promeniti – a sto bi?
    Plate I penzije ma koliko male redovno se primaju. Investicije nikada vece. Gradi see nikada vise. I auto-puteva see polako zavrsavaju. Dok lideri opozicije psuju Madjare Vucica na srpskom glorifikuje madjarski ministar inostranih poslova.
    Pa cemu onda tolika frka.
    Uvek je bilo i bice upravo zbog KiM. Jer dok Dacic i Vucic nisu pomenuli razgranicenje – demonstracijama nije bilo.
    Reslovi administracije Obama-Klinton, odlazeca Merkelka I Mejova koja bi da ode iz EU Ali jos da se godinu – dve pita o pristupanju Srbije u EU; zele da „Zamrznu pitanje KiM“ da bi se Srebrenici na unitarizaciju BiH i rusenje Dejtona (to je juce izjavila liderka S za KiM Rada Trajkovic) i tako razotkrila i ogolila svu bedu takozvane srpske opozicije.

      1. Sve sto imas, objasni mi ovde, a Pecko Pivo vise i nije ono kada su ga Srbi pravili. Mozemo u porti Peckr Crkve sv Jovana da pijemo vino iz Orahovackih pimnica.

        1. Miodraze, ti li si onaj sto je po Kapisnici tovario kombije i prikolice u maju 1999? Mislim to su ti tada radili pajtasi iz SRS-a.
          Nikada se vise nije gradilo ? Pa covece imas li ti gram mozga? Nisu to pare iz suficita, ni rezultat odlicnog stanja privrede. Gradi se iskljucivo na osnovu komercijalnih kredita dobijenih od kineza. Duplirao je spoljni dug za 7 godina?! Znas kada cemo vratiti te kredite sa ovim nekomercijalnim projektima? NIKADA !!!!

    1. E više mi vas je dosta vas patriota sa KiM. Došli ste odozdo i pokupovali kuće, stanove, radna mesta u državnim ustanovama, sa parama koje ste dobili od prodaje nekretnina po tom istom KiM.

      1. E, vidiš ovaj tvoj komentar pokazuje razliku izmedju SNS i ovog dela opozicije koji protestije! To nepoštovanje ta ignorancija prema Srbima koji nisu iz Beograda. I za to je Vučić 1000 puta bolji od vas i za to ću za njega glasati dok god se ne pojavi jedna normalna opozicija sa realnim programom a ne sa psovkama!

        1. druže prestani da umišljaš kako ti ovde pričaš sa nekim predstavnicima stranaka. mi svi ovde govorimo u svoje ime a jedino botovi se obraćaju drugima u množini i pišu o sebi u množini. Pa ti sad vidi u ime koga ti pišeš.

          Ako budeš čekao na nove ljude možeš slobodno da okačiš „olovku o klin“ jer ova vlast nikada neće dozvoliti novim ljudima da se promovišu a ovim starim će trebati preko 10 godina da ih sruše, baš kao što je i samom vučiću trebalo 12 godina da se vrati na vlast.

  5. Ako si želeo da budeš novinar ( objektivni) da menjaš svet , da ukazuješ … pa zašto toliki izliv mržnje i zluradosti u svim DW ( bez autora ) pisanijama. Mene je ponekad’ sramota ovolike ostrašćenosti , a želite da „kudite“ druge … moj-ne.

  6. DW i sva zapadna štampa naravno i njihove elite su uvek imali razumevanja kad poglavice u Srbiji rade to što rade. Razlog je jednostavan pa i njihove elite zakače deo kolaća od ove sirotinje. Kolko će koštati sirotinju dolazak folsvagena u Srbiji niko nezna al mogu da se kladim da ceh neće biti manji od 1 milijarde evra za koju treba da se zadužimo dok će nas mmf i fiskalni savet ubediti da se razdužujemo. Aca srbin kad je preuzeo vlast bila zaduženija manje za 10 milijardi evra a država pred bankrotom. Danas kad je dužniji za isto toliko on se razdužuje 60% od prvobitno nastalog duga privredni razt jedva da je 5% za to vreme ko je ovde lud neznam al kad budu stigli računi ovo danas biće zlatno doba. Tako da će buduće generacije ostati bez penzije a o zdravstvenim osiguranjem moćiće ta kod lekara opšte prakse,ove kliničke cente što Aca Srbin pravi na kredu za 5 do 10 godina biće prodato kao i sve ostalo kad budu stigle rate za kredit.

    1. Pa kad opozicija 1 od 5 Mozgova ne Mozguju onda se dešava ovo sto se desilo

    2. Koje crno zdravstveno? Već odavno.., za bilo kakav problem, mora se odvojiti kinta za privatnog doktora

    3. Ne boj se neće VW doći u Srbiju. A ovo drugo šta si nspisao nema veze sa vezom. Očigledno nisi stručnjak za ekonomiju.
      Da razumeš: dug je od prilike isto veliki kao 2012 ali je BDP toliko veći da je dug 50% BDPa a nekad je bio preko 70.
      I čudo je da taj dug nije veći, jer drzavi treba svez kapital da bi ekonomija krenula i zato se zaduzuje i to dobro funkcioniše.
      Loše je samo kada se zaduzuješ a to nema efekta i BDP pada kao što je to bio slučaj pre 2012.
      Jednostavno drzavna kasa je dosta, dosta zdravija nego pre 7 godina!

  7. Ma kakve crne Vuciceve „divizije“ pola od ovih privedenih nesretnih tzv naprednih-sendvicara su cist „Baba Julin puk“ a druga polovina bi se razbezala cim bi neko bacio petardu. Histericni „sizoje“ u liku naprdnjackog vodje ( firera ) ni sam nije svestan svoje „hrabrosti“ kada se kao tzv „veciti zamenik gradonacelnika“ G.Vesic krije iza zenskih sukanja i penzionera koji umesto sopstvenog sebicnog i senilnog mozga imaju „pink“ imaginarijum. Vidimo se „veliki strumfe“ nekom drugom prilikom kada ne budes imao „moc“ da ucenjujes i da pretis svojim mitingasima i kada ne budes vise mogao da ih popisujes i u autobuse uterujes kao stoku. Sada si „hrabar“ a dokle ces videcemo uskoro.

  8. Živeo Putin i A.Vučić.
    Kakvi god da su bitno je da po svaku cenu drže Kosovo i R.Srpsku pri Srbiji.
    Točak se okrenuo sada ambasadori SAD i V.Britanije mogu samo da sikte i pene iz svoji fotelja.Kina je stigla takođe.Dobrodošli.

      1. Ja mislim da ovko zlo i antidrzavnu kampanju nevode ni siptarski dnevni listovi kao sto je Danas.

          1. Dakle, da sam ja neki EU statijaznam, ma sva ova dogadjanja i prestrojavanja u Srbijici uradio bih ovo: 1. Uveo vize, 2. Ukinuo sve donacije, 3. Ukinuo davanja iz pristupnih fondova. Pa onda, u redu. Vodi Srbijo politiku kakvu ‘oces. Pa EU se svakako raspada a zapad je u rasulu.

        1. Siptari ne moraju da gledaju kretene iz nase vlasti svakog dana. Mislis da njih zabole za vas nekoliko retarda koji zivite u imaginarijumu? Zasto bi oni vodili ikakvu kampanju protiv nase drzave, citaj Vucica? kakve oni veze imaju sa njim? On nije njihov predsednik i iskreno im na tome zavidim.

    1. Ziveo drug Mijo!!!!
      Rekao bih i na kineskom ali nemam pojma.
      Sta reci za tvoj komentar? A najsmesniji deo „drzi Kosovo pri Srbiji| ?! hahahahahahahahaha Pa taj covek ukinuo sve srpske institucije na Kosmetu, i postavio granicu na Jarinju i Brnjaku (decembar 2012).

  9. Ovaj sabor SNS u centru BGD sa prikupljenim saborasima ima za cilj da nam pokaze da narod voli svoga Vodju…cudno je da su tu stigli i Bosanski Srbi da kazu da vole vodju…jer im je malo njihov Medo Dodo Dodik!Da li je on ljubomoran sto nije na mestu velikog vodje…sigurno!Zna on da i njega ceka sudbina Tome grobara Nikolica,jer ko je sa Vucicem tikve sadio o glavu mu se lupaju!

  10. Nije SNS mobilisala stotinak hiljada ljudi na mitingu u Beogradu zato sto ima „neodoljiv politicki magnetizam“,nego zato sto je ljudima iz provincije platila da vide Beograd o trosku poreskih obveznika.“Kad je dzabe i sirce je slatko“.Broj „Vucicevih divizija“ je tacno onoliko ljudi koliko moze da stane na stadion Tasmajdan,ni jedan vise ni jedan manje.

  11. Na zapadu ništa novo, kada neka mala država pokaže osnovne elemente državnosti odmah je to nedemokratična država a predsjednik diktator. Njima na zapadu odgovaraju predsjednici poslušnici kao Milo Đukanović, Porošenko ili Zaev, oni su odmah demokrate, poštenjačine i svjetski lideri, DOK ODRADE ONO ZA ŠTO SU IH INSTALIRALI.
    Zato bi njina u Srbiji odgovarao jedan Đilas koji zna slušati ili Tadić koji ništa i nezna a ponajbolji bi bio Trifunović s njim bi najlakše došli do svojih ciljeva, preuzeti sve što vrijedi u Srbiji i stalno podržavati neslogu među građanima Srbije. Oni traže za predsjednika onog čovjeka koji bi odgovarao opisu Vođe iz istoimene pripovjetke Radoja Domanovića.

    1. More, zna i Aco slusati, samo bira koga ce (bar on tako misli: da moze da bira). Da nije tako poslusan, odavno bi ga poslali na prinudni odmor, na tamo neka ostrva, ili jos dalje… na Mesec ili na Mars… Slusa, Aco, slusa…

    2. Daleko si ti slobodan bote. Teraju te iz centrale da pises, da skreces temu na „zapadne centre“ dok se tvoj vodja kulta sastaje sa Sorosem, Blerom, Srederom, i Klintonom. Malo li je „precanine“ bote?

      1. Kako to mislis da nije slobodan? pa rekao mu Vucko da jeste i tu se zavrsava svaka dalja upotreba mozga kod njih. Zar to nije najveca sloboda kad dostignes nivo „bolida“ i kad drugi misli umesto tebe? Znaci, kao ustrojeni ovan, zabole te za sve, samo da ima sendvica i dnevne doze propagande za umisljavanje kako je Vucic i Srbija dominantna zemlja na svetu i sta prosecan Srbin moze traziti vise u zivotu. Ima da pojede, da popije, vrhovni mu na dnevnom nivou zadovoljava sujetu i paranoju i to je to. Nismo mi propali sto su nam ljudi takvi, nego eto tih 7 milijardi ostatka na svetu zdusno rade kako bi nas unistili. Zar to nije raj za srpske usi? Prava srpska utopija koja je bila prekinuta na kratko bombardovanjem, ali evo, uspela je da se vrati jos jaca i naprednija.

    3. Bot priča nekom da je ko iz Domanovićeve pripovetke. Pa to je ko da Aleksandar „100 za jedan“ Vučić kaže nekom da je fašista?!? …..

    4. Precaninu, na cemu si ?
      Jel ti dobro druze?
      Pa tvoj Pinokio je najveci klimoglavac od svih navedenih. Znas li sto je Milo za njega?!?! Postenjacina. E sad vidi kakav ti je ovaj tvoj predCednik.

  12. “ POLTRONI SU ĐUBRE
    NA KOJEM RASTU SVA ZLA OVOG
    SVIJETA.”
    Meša Selimović

  13. Kao i vecina potpisanih, bojim se Nemaca i Engleza, cak i kad darove nose. Iako je u nekim segmentima tekst ozbiljno analitican a ne kritizerski, kao domaca politicka arena. Ali ni sa time ne treba preterivati: trenutno smo otisli, prema americkoj organizaciji „Freedom house“ u delimicno slobodne zemlje, i to treba reci, zajedno sa Madjarskom ili Ukrajinom na pr. A znate li ko je jos u toj grupi zemalja, sacinjenoj prema misljenju ljudi jove organizacije: vecina zemalja regije, cak i one novopridruzene NATOu. Tako da se prevelikom kritikom koja izbija iz clanka, zaista gubi odgovarajuca objektivnost.

    1. A Mađarska i Ukrajina su referentne, kako ?

      Uostalom, u tekstu je jasno naznačeno razumevanje između Vučića i Orbana ..

      1. Madjarska bi trebala da nam je referentna u mnogo cemu. Nama su, po svemu, ipak blize CG, BiH, Mak, Albanija itd. koje su odavno u kategoriji „delimicno slobodne“. Ali to nije izazvalo toliku buku i lamentiranje nad slobodama medija kao ovde. Verovatno sasvim slucajno.

        1. Govkrilo se o Mađrskoj u kontekstu slobode medija i drugih sloboda. Čitajte napisano.

  14. Kada se u Nemačkoj oko ključnih stvari slože CDU i SPD, onda to nije ukidanje pluralizma, ali kada se pledira na minimum jedinstva oko ključnih stvari u Srbiji, onda je to za Deusche Welle, skandalozno ignorisanje pluralizma.
    Skoro svi se zgranu kada vide da nisu bogom dani da večno vladaju i sa vlasti silaze uz manje ili veće otpore, ali sailaze samo kada moraju.
    Sa Koštuničinom politikom se u mnogo čemu bitnom nisam slagao, ali se ne može sporiti da je dao primer kako se sa vlasti može sići bez mnogo buke i kuknjave.

  15. Tekst je, dragi komentatori, skoro perfektan! A moj komentar je: jadan je skup za srpsku političku scenu gde su dovučeni ljudi iz Republike Srpske i Makedonije!? Ako je ovo Vučićev “maksimum”, on je definitivno gotov. Ali suština je da mi kao narod gubimo dragoceno vreme u njegovim igrarijama, da ne kažem terapijama. Iluzorna je procena da nama treba 150 godina da dostignemo standard Evrope. Tada više ovde neće biti autohtonog naroda, Srba! Ovde se krade na sat i na wat! Narod nestaje, pacijent umire, u medicini se primenjuju urgentne spasonosne mere za preživljavanje pacijenta. To znači, sve što je dovelo do umirućeg stanja u periodu od 6,5 godina, treba skloniti (Vučić i njegov kartel), a pacijentu zabraniti da upražnjava dosadašnje navike…….. Mi znamo da ima pacijenta koji se ne pridržavaju saveta i brzo umiru. Šta će preovladati u Srbiji, život ili smrt videćemo. Jedina šansa je da se odabere život bez obzira na cenu. Sve ostalo je smrt. Vremena više NEMA! Biraj Srbijo!

  16. Pa i u ovom tekstu se poziva na mrznju i nekakvo jedinstvo ali protiv AV-a.
    Nisam impresioniran…
    I ko je napisao ovaj tekst, novinari se vise nece potpisivati u slobodnoj opozicionoj Srbiji?

    1. A sta ce ti ime ?? Ako ti se svidja neka pesma, jel odmah trazis ko je napisao tekst, muziku i aranzman?

  17. Mene uvek uhvati jeza kada srpski narod euforično svim srcem podržava svog predsednika. To me asocira na prošlost i posledice te euforije. Od Nemanjića, Karadjordjevića, Obrenovićavaca, Miloševića , Djindjića poznat je epilog. Nadam se da ć e i ova današnji „mesija“ biti poštedjen kao i Tito. Bila bi tragedija da srpski narod ostane bez svog največeg spasioca u istoriji . Nikada nismo bolje živeli i uživali u blagostanju i miru i okruženi ljubavlju svih država-

  18. Plaćenici lako prelaze kod onoga ko ih više plaća.
    Dosadi svakoga dana jesti pečenje, a kamoli jesti sendviče.

  19. Ne bih bas rekla da su njegove divizije jace. Jer to postrojavanje mnogo kosta, ako bi i oni dolazili jednom nedeljno na miting, SNS bi bankrotirala. A samim tim sto to mnogo mora da se plati, jasno je da tu bas i nema neke odanosti lideru.

  20. citam komentare i vidim koliko smo sjeban narod, ispranih mozgova i zaslepljeni ludilom. 30 godina nas jebu politicari, unistili su sve sto su mogli, i dalje rade na tome. Da li se iko zapitao zasto nam se to sve desava? da li je iko mozda pomislio da su svi ti politicari samo deo jednog velikog plana koji se polako ali sigurno ostvaruje, a to je nemilosrdno pljackanje Srbije.

  21. Sever KiM jenas. Srpska je vec nasa, svi to vide i to je Srbija povezana totalno, Dodik ce za par meseci biti Potpresednik Srbije( vidi dogovor sa zadnje sednice SNS).. Rusi su i u Srpskoj kao i uSrbiji, to je rekao nas ministar i zastitnik Lavrov.

  22. Sledeci zadatak Vucica je ZSO Krajina i ZSO Srpska Crnoravna Gora i prekid kontakata sa EU. Do 2030 imamo dosta posla, ali ovalo jedinstveni cemo to postici.

  23. Pitanje za vas novinare Danas-a . Hocete li biti srecni kada bude tekla krv po ulicama gradova Srbije. Toliku tenziju dizati gde je dovoljna iskra da sve ode dodjavola. Samo jos vi trebate da to potpirujete. Prst na celo i dobro razmislite sa vasim razno raznim tekstovima gde mrznja ne da kulja nego se valja ko lava i pitanje je dana kad ce nas sve povuci u ponor. Bicete jedni od krivaca jer razlike izmedju vas i ovih iz Informera nema osim u imenu Uloga vam je ista.

Ostavite komentar


Politika

nedeljice

Svi znaju da Nemačka i EU ne mogu da garantuju ispunjavanje ekoloških standarda prilikom iskopavanja litijuma: Zašto se to prećutkuje?

Ne samo ovdašnja opozicija i ekološki aktivisti, koji su od strane režima Aleksandra Vučića obeleženi kao strani plaćenici, „alavi“ na vlast i oni koji hoće prevashodno da spreče razvoj Srbije, već i sve više glasova iz EU, oni nezavisni i kritični, tvrde da Evropska unija i Nemačka, uprkos tvrdnjama, ne mogu niti žele da prate ispunjavanje ekoloških standarda prilikom iskopavanja litijuma u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.