Džozef: Zapad da preispita odnos prema Vučiću posle izveštaja Pengatona

Ostavite komentar


  1. Divota. Sad ce nasi ministri da kazu da je ovaj neki smokljan iz Amerike. A ovaj kao Vuk Draskovic 1990te upozorava Srbiju. Ova izjava nije nimalo naivna s obzirom kako se Srbija ponasa. Strasno.

    1. Lik i jeste smokljan iz Amerike, clan botovskog udruzenja sa Hopkinsa na celu sa Danijelom Serverom a bitan je taman kao i Draskovic.

      1. Edvard Džozef nije predavač na megatrendu već na DŽ.Hopkins univerzitetu, a bitan je jer se u civilizovanim zemljama slušaju ljudi iz struke.

      2. mene drma sindrom „ne zelim da moja rodna drzava nastavi da se smanjuje“. Saradnja sa Rusima dotle vodi. Samo me zanima ako se budemo smanjili, iseljavali, sta ce Vladike da nam kazu, ko ce da im daje priloge…..jedinci i penzioneri po Vucicu i Rusima. haha, cuj botovskog udruzenja. Samo kreten ne moze da uvidi da je americki sistem duboko integrisan, i da ono sto kaze Ed Dzozef da je manje vise politika drzave. U Americi nema politike gde se ujutru izjavljuje jedno, a posle dodje neki americki Seselj i izjavi nesto sasvim peto. Na kraju, Ed Dzozef samo interpretira izvestaj svog Ministarstva Odbrane.

  2. Pragmatizam po pitanju Vucica i tolerisanja njegovih gafova zarad dogovora oko Kosova je vec dosao u zavrsnu fazu. Ovo je ocigledan signal da Amerika kao i lideri zapada polako menjaju odnos prema Vucicu. Po svemu sudecu ovo ce biti poslednji izbori sa ubedljivom pobedom sns-a jer im kredit ubrano istice. Ne bi ovo bio prvi put u novijoj istoriji Srbije da se dogodi ciklus od 12 godina vlasti. 😉

    1. Da li tvrdiš da se izbori u Srbiji nameštaju daleko van granica ove zemlje, a da domaći političari pristaju na ovu vrstu igre zbog lične koristi, ne hajući za interese građana?????
      To ti kažem, ali dođe trenutak da se naplati povlašćeni položaj, vlast predata na tacni…..2012. DS je bila uverena u pobedu i raspisala izbore…. Međutim, Grobar, volšebno, pobedi na predsedničkim izborima , a Dačićeva SPS okrene ćurak i eto Vučića na vlasti…. jato preletača da bi sačuvali pokradeno pređe pod skute novog Vođe …..Djindjić je ubijen onog trenutka kada je hteo da se rešava problem Kosova u paketu sa Republikom Srpskom, reciprocitetom…. Šta Kosovo dobije, isto važi za i za RS….. Onda su SAD priznali, jednostrano Kosovo (‚~ajde očekivano), vršili pritisak, a onda ,,mali“ Vuk Jeremić pokreće diplomatsku akciju za povlačenje priznanja, u ime Vlade Srbije….Time je zapečaćena vlast DS i pronađen novi pulen…. Aktuelni Predsednik, koji je dobio 4 godine da se oslobodi Nikolića, poznatog rusofila….. E sad je Đavo došao po svoje…. Uzmi ili ostavi, samo oni koji trpe smo mi, buranija….. Njegova procena damože da sedi na dve stolice je katastrofalna….. I sad je na stolu, umesto pregovora ,,uzmi“ ili ,,se pomiri sa činjeničnim stanjem“…. Tako Svet funkcioniše… Bliže se izbori na kojima mogu dobiti i Demokrate, a oni tradicionalno nisu naklonjeni Srbiji….. jedino na s mudros može spasiti od nestanka, bede i blata…. Bojim se…………………

  3. Gospodin dzozef bi prvo trebao znati neke cinjenice . Kao prvo Srbija nije clanica EU. Kao drugo Srbija je neutralna pa prema tome moze kupovati oruzje od Rusije! Kao trece koji Ruski uticaj pa nije Srbiju bobardovala Rusija nego Amerika I EU . Toliko je ocigledno da je Srbija pod pritiskom Amerike I EU. Kako bi bilo da gospodin Dzozef iznese sledece . NATO je bombardovao Srbiju bez saglasnosti UN prema tome prekrsio je medjunarodno pravo . NATO je koristio zabranjenu municiju prema Srbiji . NATO je izvrsio bez ikakvog prava napad na suverenu Zemlju samim tim omogucujuci okupaciju teritoriji. Sve to uz podrsku Amerike I uglavnom svih clanica EU. Dal bi taj isti gospodin drzao takav govor da se to desilo njegovoj zemlju?

    1. Radiša ne lupaj. Bombardovanje je bilo sa ciljem zaštite civila jer svet nije hteo da Srbija u sred Evrope napravi još jednu Srebrenicu. Zašto se sve to dogodilo, događalo, najbolje da pitate Minhauzena i pevača, pošto su oni bili tada kao i sada bog i batina u državi.

      1. @Alex

        Ti si se onomad bas nagledao CNN-a te se posledice i danas osecaju a mora da si i zavrsio i neki kurs pride? Ko ti je bio predavac? Neko iz sigurimi-a, NATO-a ili pak neki NVO aktivista, da nije Sonja Biserko? I sta kazes „zastita civila“, „svet nije hteo“, „jos jedna Srebrenica“. Ma bravo.

    2. Na žalost sve ovo govori neki „profesor“koji bi trebalo sve to da zna!!!!. Ali amerikanci samo znaju pretnjama i ucenama da pobeđuju, jer za drugo nemaju kapacitete i znanje!!!.

    1. Otvoreni zagovornik nezavisnosti Prištine. Kolega sa istog univerziteta po zlu čuvenog Daniela Servera.
      Klimtonova ekipa u zalasku.

  4. OVAJ SIMPATICNI aMERIKANAC NEZNA STA GOVORI, NE TREBA GA OZBILJNO SHVATITI. OCIGLEDNO DA SE DODVORAVA NEKIM SRPSKIM NEPRIJATELJIMA.

  5. ovo je verovatno podsećanje vučiću šta će se desiti ako ne odradi ono što je obećao. obećao je da će predati kosovo i izgleda da je sad vreme da to i odradi.

  6. Još jedan dokaz da Srbiji trebaju još prisniji odnosi sa Rusijom. Od zapada samo ucene,pretnje i prazne priče…

  7. 90% naprednjaka, koji su „prešli“ iz radikalne stranke, DSS-a i sličnih nacionalističkih grupa su potpuni obožavaoci Rusije i Putina i to je Amerima potpuno jasno od uvek. To što tek sad Ameri glasno progovaraju o tome je znak da je tikva pukla, da su ovi naši obećali nešto a sad kad su se obogatili i osilili prave se pametni i vrdaju dogovor. To se u svetu ne prašta, i čini mi se da će biti žurka.

  8. Srbija je vojno neutralna zemlja i može kupovati oružje od koga hoće. Srbija nije članica EU.Da ne treba možda da kupujemo oružje od Amerike koja nas je ne tako davno bombardovala i unazadila bar 20 godina.

  9. Kako god shvatali odnose Rusije i Srbije zapadne sile treba da shvate Srbiju i njenu želju za vojnom neutralnošću uz očuvanje dobrih odnosa sa SAD, Rusijom, Kinom, Indijom i svim drugim državama sveta. Nikada u istoriji crno-beli sistem „ili si sa nama ili si protiv nas“ nije vodio u dobrom pravcu i često je bio kontraproduktivan.

    1. pokazi mi kada u istoriji crno i belo nije vodio u dobrom pravcu. Ako nijedna zemlja u Evropi ne saradjuje s njima na tom nivou, malo mi je cudno da je to bas srpski interes.

  10. Edvard Džozef bez imalo stida i skrupula, ucenjuje nas i preti nam!!!!. Sramota za jednog profesora!!!.To je tipična američka politika, jer tako egzistiraju, koristeći tuđe resurse i bogatstva i prete zemljama, ako nisu po njihovoj volji i ne rade po njihovom naređenju, sledi njihov smak!!!!. Prava troglava aždaja!!!!.

  11. Ono sto. Srbija izvadja sa Rusima kao neovisna samostalna Drzava unutrasnji stvar nikome Se ne tice ni Amerikancima ! Drugo je da ta Ista drzava ima pretenziju uci u jednu zajednicu gde sa svojim stavovim nema sta traziti! Podmukla politika je Bumerang vraca se kao jos veca beda i nemastina za neduznih zitelja zemlje! Jel tako ili ne?!

  12. Kad se procitaju tzv.komentari,normalan covek shvati da je zalutao u ovu
    Nedodjiju.Nije ni cudo sto je Srbija poslednja u Evropi i totalni autsajder
    u medjunarodnim razmerama.Ovde je neznanje najvece znanje.

    1. @Zoro
      Zadnja u Evropi je „republjika kosova“, albanska paradrzava koju podrzava upravo ovaj Dzozef i gde zive najveci obozavaoci USA i NATO-a. Uprkos svoj toj ljubavi prema NATO-u i prema USA i uprkos tome sto im pomaze ovakav megagiga strucnjak kao sto je Dzozef, u toj tvorevini na Kosovu su najmanje plate i penzije, najveca korupcija i nezaposlenost, najmanja strana ulaganja, nikakva proizvodnja, uvoz je deset puta veci od izvoza, trecina budzeta se puni parama iz USA i EU, ratni zlocinci i kriminalci na vlasti itd. Puno ne zaostaje ni Albanija, isto veliki obozavaoci NATO-a i USA.

  13. Ma samo napred Sns ovaj lik je totalno nebitan vodite samo svoju politiku i uspeh je zagarantovan.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.