Edita Tahiri: Moralo da se desi nešto opasno da bi Kurti i Osmani uvideli značaj SAD 1Foto: Facebook / Edita Tahiri

Bivša glavna pregovaračica u dijalogu Prištine i Beograda Edita Tahiri izjavila je danas da je „moralo da se desi nešto opasno“ da bi premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani uvideli značaj SAD.

Kurtijeva saradnja sa SAD na implementaciji Asocijacije (opština sa srpskom većinom) je ispravna akcija, pošto je Amerika naš strateški saveznik, ali Kurti to nije video, setio se toga posle ‘hegemonijskog napada terorista iz Srbije’. Dakle, moralo se desiti nešto opasno da Kurti i Osmani vide značaj SAD u svim važnim i opasnim procesima za Kosovo“, izjavila je Tahiri za „Gazeta Blic“.

Rekla je da „Osmani drži jezik za zubima otkako je počeo Kurtijev dijalog sa Vučićem… verovatno iz straha da će ostati bez funkcije, s obzirom da Kurti dominira političkom snagom, brojem poslanika u parlamentu“.

Tahiri je dodala da je saradnja rukovodstva Kosova sa SAD ključna u svim vitalnim procesima za Kosovo, dok je za Kurtija kazala da je još od svog ulaska u politiku protiv SAD, kao i sada kada je premijer.

Tahiri je rekla da Zajednica opština sa srpskom većinom (ZSO) ne treba da ima izvršna ovlašćenja i da bude u punom skladu sa Ustavom i Preporukom Ustavnog suda Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari