Edvard Ferguson kritikovao "Politiku" zbog teksta o Vulinu i MI6: Zašto nas niste zvali za komentar? 1Foto: Vlada Velike Britanije

Edvard Ferguson, ambasador Velike Britanije, reagovao je na tekst objavljen u „Politici“ pod naslovom „MI6 protiv Vulina“.

Ferguson je na mreži Iks napisao objavu na ćirilici u kojoj je označio „Politiku“ pitajući zašto redakcija nije zatražila komentar od Ambasade na tekst o Vulinu i MI6, koji je linkovao.

„Hej Politika razočaran sam što nas niste kontaktirali i tražili komentar na ove u Kremlju izmaštane gluposti. Ipak očekujem više od najstarijeg dnevnog lista u Srbiji. Kako se tekst ovog tipa uklapa u vaše osnivačke principe?“, napisao je Ferguson i uz objavu dodao sliku naslovne strane „Politike“ iz 1904. sa naslovom „Zadatak nezavisne štampe“.

U tekstu „Politike“ se prenosi pisanje ruskog portala Nacionalna odbrana. Između ostalog, tvrdi se i da su planovi MI6, britanske obaveštajne službe, da se Aleksandar Vulin optuži za organizaciju oružanog incidenta u selu Banjska na Kosovu, koji se dogodio 23. septembra 2023. godine (u to vreme Vulin je bio direktor Bezbednosne informativne agencije – BIA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari