Ekološki ustanak: Panika u redovima SNS - Brnabić još jednom obmanula građane obećanjem održavanja sednice o litijumu 1foto: A.K./ATAImages

Ekološki ustanak ocenio je danas da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić „još jednom obmanula građane“ najavom održavanja sednice parlamenta posvećene pitanju litijuma.

U saopštenju su ocenili da je „očigledno da u redovima Srpske napredne stranke vlada panika“ u vezi najavljene sednice o litijumu s obzirom da se sednica o rebalansu budžeta održava već peti dan „sa tendencijom da ne bude završena do 1. oktobra, kao dana početka redovnog jesenjeg zasedanja Narodne skupštine“.

„Smatramo da su Vlada Srbije i predsednica Narodne skupštine još jednom napravili ‘pravnu gimnastiku’ i pokazali nepoštovanje Poslovnika time što je Vlada 19. septembra predala zahtev za vanredno sazivanje sednice o Rebalansu budžeta dok je Ekološki ustanak, zajedno sa svojim kolegama iz opozicije, 10. septembra predao zahtev za sazivanje vanredne sednice sa Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, devet dana pre zahteva Vlade“, saopštio je Ekološki ustanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari