Ekološki ustanak nakon odlaganja sednice: Vlast smislila da ne održi sednicu o smeni Gašića, nema kvoruma i njihovih poslanika 1foto FoNet Milica Vučković

Vlast je smislila da danas ne održi sednicu na čijem je dnevnom redu rasprava o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ocenio je Ekološki ustanak povodom odlaganja početka sednice parlamenta.

„Nema kvoruma. Nema njihovih poslanika, a pokušavaju da spočitaju opoziciji da je kriva jer nema kvoruma“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić odložio je danas počtak sednice parlamenta jer je u sali nije bilo dovoljno poslanika za kvorum.

Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću podneo je 61 poslanik opozicije, a Orlić je rekao da je „primenom elektronskog sistema za glasanje utvrđeno da su u sali prisutna 74 poslanika“.

https://www.danas.rs/vesti/politika/poslanici-skupstine-srbije-danas-o-smeni-bratislava-gasica/

Orlić je, obraćajući se poslanicima poslaničkih grupa koje su predložile ovu tačku dnevnog reda, rekao da su „oni tražili sednicu i ovu raspravu, a nisu došli“.

On je ponašanje dela opozicije nazvao „sramotom“ i „šegačenjem“ i sa Skupštinom i sa narodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari