Ekolozi najavljuju: Bićemo ispred Skupštine Loznice 25. oktobra 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Bićemo ispred gradske skupštine Loznica 25. oktobra za kada je zakazana nova sednica, najavljuje za Danas Nebojša Petković, žitelj Gornih Nedeljica i član organizacije Ne damo Jadar.

„Na dnevnom redu sednice nije Prostorni plan grada, ali uvek postoji opasnost da se na početku izvrši dopuna. Oprezni smo i bićemo tamo tog jutra“, naveo je Peković.

Komentarišući vest da je Vidoje Petrović, gradonačlenik Loznice, podneo ostavku, kaže da još uvek nije siguran da je dokument autentičan.

„Poslalo mi ga nekoliko ljudi. U Loznici svi znaju za tu ostavku još od prvog dana, ali niko je zvanično nije potvrdio. Očekivan potez gradonačelnika, koji je onomad izgovorio reči, „Videćemo na kraju ko će biti izdajnik“. On je i ranije bežao od odgovornosti i nije umeo da se nosi sa pritiskom. Podneo je ostavku na mesto načelnika policije 1999. kad je trebao da ide na Kosovo. Umesto da se u skladu sa voljom skoro svih građana Loznice usprotivio otvaranju rudnika, on ponovo beži“, kaže on.

Prema njegovim rečima, ako je to tačno, logično je da se raspišu lokalni izbori, jer je gradonačelnik vladao gradom punih 20 godina i svako drugo rešenje bi bilo besmisleno.

„Ipak, svestan sam da skupštinska većina može da postavi bilo koga od odbornika za gradonačelnika i verovatno će im to biti izlaz iz ove situacije“, navodi on.

Upitan šta ostavka gradonačelnika znači za dalju realizaciju projekta Jadar komapnije Rio Tinto, kaže da Petrovićeva ostavka nema nikakav značaj.

„Sednica Skupštine grada je zakazana za 25.oktobar i to je datum kad ona mora da se održi jer tad ističe tri meseca od prethodne. Za održavanje sednice nije potreban gradonačelnik, tako da to nema uticaja na projekat. Na dnevnom redu sednice nije Prostorni plan grada, ali uvek postoji opasnost da se na početku izvrši dopuna. Oprezni smo i bićemo tamo tog jutra“, zaključuje on.

Podsetimo, kako je Danas saznao, Vidoje Petrović gradonačlenik Loznice je podneo ostavku na tu funkciju još 5. avgusta iz zdravstvenih i porodičnih razloga. Sednica Skupštine grada Loznica zakazana je za 25. oktobar i na njenom dnevnom redu nije ni izbor novog gradonačlenika niti Prostorni plan Loznice.

Prema rečima protivnika projekta Jadar izmena Prostorni plan je polazna tačka za sve u vezi sa projektom Jadar i bez kojeg Rio Tinto ne može ništa da uradi,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari