"Nismo uzeli dokumentaciju NBS, već paralelne opštine": Eljšani o prikupljanju dokaza iz opštine Leposavić 1Foto: Vojin Radovanović

Vršilac dužnosti direktora regionalne policije Kosova za sever Veton Eljšani izjavio je da Kosovska policija nije danas uzela dokumentaciju iz trezora Narodne banke Srbije (NBS) u Leposavići, već dokumentaciju paralelne opštine koja je delovala po zakonima Srbije.

„Uzimamo materijalne dokaze iz zgrade za koju smatramo da je služila kao paralelna opština. Još nismo ušli u trezor“, rekao je Eljšani za prištinske medije.

Mediji u Srbiji danas su objavili da su Specijalne jedinice Kosovske policije danas odnele dokumentaciju iz trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću. U krugu gde se nalaze prostorije ove institucije nalazi se oklopno vozilo, a oko zgrade Privremenog organa se mogu videti i parkirana vozila policije, javili su mediji u Srbiji. Inače, Trezor NBS nije u funkciji od maja kada su zatvoreni svi objekti Poštanske štedionice, a nalazi se u zgradi u kojoj je donedavno bio izmešten Privremeni organ opštine Leposavić, koji je zatvoren od strane kosovske policije 30. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari