Elokventan, obrazovan, državotvorno orijentisan: Kakav treba da bude mladi socijalista? 1foto FoNet Aleksandar Barda

Uoči sutrašnjeg Kongresa SPS Branko Ružić, potpredsednik socijalista, opisao je kakav treba da bude mladi socijalista.

Socijalsiti su taj opois objavili na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„Branko Ružić uoči Kongresa: Mladi socijalista treba da bude elokventan, obrazovan, državotvorno orijentisan, vrednosno oivičen levim idejama, sa jednim nivoom kritičkog duha prema svim društvenim dešavanjima, a pre svega da veruje u ideju“, smatra Ružić.

Lider i jedini kandidat za predsednika SPS Ivica Dačić je uoči kongresa stranke, rekao je da socijalisti imaju razlog da budu zadovoljni, ali da ih čeka obaveza da donesu strateške odluke za budućnost SPS, kao i da želi da ostane na čelu partije.

On je u intervjuu za Blic izjavio da je program partije obaveza koju članovi partije stavljaju sami pred sebe da je ispune u narednim godinama i da su odluke kongresa zakon za one koji vode partiju.

Dačić je poručio da želi da vodi SPS i dalje, ima veliku energiju za to i još mnogo ideja i poslova koje treba da partija sprovede, kao i veliku podršku saboraca da ostane predsednik.

Podsetimo, u subotu, 17. decembra 2022. biće održan Kongres Socijalističke partije Srbije na kojem će biti izabrani predsednik SPS, članovi GO SPS, članovi Statutarne komisije SPS i članovi Nadzornog odbora SPS. Cilj Kongresa je nastavak reformi i dalji razvoj partije sa jedinstvenim timom koji će raditi u najboljem interesu svih građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari