Engel: Vučić čini sve kako bi potkopao demokratiju na Kosovu

Ostavite komentar


  1. nema nista Kosovo je republika sta se tice ovoga trampa nema poverenje na njega on danas kaze ovako a sutra druga prica usa ce uvek brani kosovo

    1. Tramp samo izigrava glupaka, on je zmija. USA ce braniti Kosovo sve dok im interesi nalazu

  2. Pa, čini se da demokratiju na Kosovu, oličenu u Kurtiju – SAMOPREDELENJE, potkopava Amerika. Za razliku od EU.

  3. Vucic je unistio i ono malo sto je licilo na demokratiju u Srbiji. Nije li naivno verovati da ce podrzati demokratiju na Kosovu?

    1. Zavisi sta ja za vas demokratija, ja zivim na zapadu zadnjih 24 godine, demokratija= utopija ne postoji. Postoji moderni feudalizam i socializam. Na zapadu vec dugo nema dobrog zivota, pretvoreni smo u digitalne robove..

  4. Te ‘takse na srpsku robu’ su uvedene sa znanjemmi odobravanjem americke administracije.
    Suoceni sa siptarskim neispunjvanjem obaveza potpisanih 2016te u Briselu, i stavom Srbije da daljih ustupaka ili pregovora nema dok se dogovoreno ne sprovede, Amerikanci su brze-bolje Siptarima dozvolili sankcije da bi se corsokak situacija sa pregovorima do daljnjeg efektivno zamrzla.
    To je cela prica.
    A ovo iz gornjeg clanka, cisto americko diplomatsko foliranje, po onoj narodnoj: „Drs’te lopova, …!“

    1. To sto pises je razumljivo sa stanovista tvoje nacije ali ne znaci da je ispravno. Cinjenice su sledece : Srbija je bombardovana bez odobrenja UN cime je ucinjen presedan u to vrdme, 2. Kosovo i Metohija su kao teritorija oduzete Srbiji uz pomoc Amerike i satelita koji su se oglusili na medjunardno pravo ( vrati se na tacku jedan) , 3- Kao sto je objasnjeno tada uz jaku madineriju propagande da Srpska pokrajina ima pravo na otceplenje, tako sads Srbija ima pravo da lobira da ne bude priznata..Lobiranje je poznat usavrsen mehanizam siptara preko doniranja senatorima 4- Zemlje koje nisu priznale nazovi drzavu Kosovo su one iste koje mogu imati isti problem na svojoj teritoriji jer je presedan ucinjen ( tacka jedan) 5-Zemlje koje povlace priznanje su one koje ne zele da budu pritiskane i ucenjivane (a bice ih sve vise ) od strane Amerike 6-Sipanje parola o celicnoj pesnici Vucica je spin tehnika medija u vladnistvu onih koji Srbiji dobro ne zele, kao i politicara pod koji dobijaju novac za to. Dokaz ? Nikad vise slobode, pet i vise medija spinuju, lazu, polovicno izvestavaju, podrzavaju cak i fashizoidno ponasanje..Ovako cak i mi politicki neopredeljeni koliko toliko razumni se okrecemo Vucicu. 6.Kosovo nije i nece biti priznato od strane Srbije i to je Njeno legitimno pravo.

  5. Otkad je ekipa Haradinaj,Taci, Kurti pocela da zamisljaju Kosovu kao svoju ocevinu, tamo nema demokratije.

  6. SAD su evidentno promenuli svoju politiku kada je Kosovo u pitanju jer su uvideli o kakvim se opasnim likovima radi. Zato se i baba zlo Medlin Olbrajt mnogo uznemirila,kao Eliot Engel.

  7. Ček samo malo, pa ko je vratio temu KiM za pregovaracki sto u Ujedinjenim Nacijama?

  8. Ustavom SFRJ iz 1974 stanje na Kosovu je sve izmjenjeno, tome treba da zahvalimo onim nepismenim bjednicima sto su po Dedinju pokrali Srpsku imovinu, komunizam je unazadio nase drustvo najmanje 100g. Kosovo je tim ustavom dobilo temelje drzave u drzavi, a sto se demokrtije tamo tice, oni zive jos u plemenskom savezu tako da neznam sta ovaj gore gospodin prica.

  9. Kazhe niko nas nr voli gde god da odete,kao shto nas vole na Kosovo.Vi ste mnoge drzave na svetu unishtili ali kao shto sze Srbiji uradli niste ni jednoj.Vi ste stvorili monstruma na tudjoj zemlji.E zato vas vole.S pitanje je do kad

  10. Zato po agenciji Fridom Haus Sbija nije više u kategoriji „delimično konsolidovanih demokratija“ već je pala na „hibridna demokratija“, mada nije nitu gde jeste. Mnogo je gore.

  11. Demokratiju koju je nekad donosila Olbrajtova znamo kakva je .Demokratija koja je sada na snazi na Kosovu znamo kakvaje .

  12. A sto da pisem i komentiram u danas – u kad svaki moj komentar nakon sto ga objavite odmah potom ga brisete jer, sve sto sam do sad reko i komentirao obsoltnlo istina sto vi iz danas-a vidi se da se bojite bre jako od istine.Na vma srbima su svi reźimi vrsili pranje mozga i vi niste u stanju da cujete nesto drugo osim udb- aške retorike o albancima ( šiptarima )
    s rjecima puno mrznje i ponizenja sto, meni apsolutno ne smera niti se uzrujavam radi toga jer znam i svjestan sam da omrżeni od cjelog svjeta mrze sve ispred sebe a ponizeni od cjelog svjeta druge ponizavati

    1. Evo, da znaš zašto su ti obrisali, ako to urade: zato što vređaš i generalizuješ pripadnike druge narodnosti ( „Na vma srbima su svi reźimi vrsili pranje mozga i vi niste u stanju da cujete nesto drugo“ „omrżeni od cjelog svjeta mrze sve ispred sebe“ ) i zato što koristiš termin za Albance koji je uvredljiv na srpskohrvatskom jeziku ( „š..“ ). Uslovi korišćenja ovog sajta kažu sledeće o brisanju: „sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način“.

  13. Sve prolazi, samo Engel i 25 godina kasnije jos uvek vredno lobira. Zanimljivo sto misli da predsednik jedne male, slabe i tranzicione zemlje ima moc da ‘potkopava demokratiju’ u zemlji koju stiti SAD. I jos zanimljivije, kako to tacno demokratija na Kosovu zavisi od broja zemalja clanica UN koje ga priznaju? Mislio sam da zavisi od slobode govora, jednakosti, postovanja ljudskih i manjinskih prava, prava na zivot, … mozda i na odbijanju jednoumlja koje se forsira vec 25 godina da je apsolutno sve sto je u interesu Srbije prirodno losa i ‘nedemokratska’ stvar (za razliku od vrlo demokratskog Kurtija, koji se zalaze za Veliku Albaniju).

    1. Postovani R, nema ni velike a ni male albanije. Ima albanije okruzene svojim sunaradnjacima albancima sa svih ćetiri strana, slucaj koji se ne moze uporediti sa nijednom zemljom svjeta a europe ni najmanje.Albance , starosjedioce ilirskog poluostrva , njene susedne zemlje zalagale se i ratom da razdjele u 6 parcela balkana, razumje se , pod podrskom europe i njenim idiotskim izgovorom da podrzava prikrajanje albanskih teritorija
      “ radi mira u europi “
      Na zalost,nakon londonske konferencije 1913 g. do 1945 samo mira u europi nije bilo a albanija je izgubila od njenih susjeda vise od polovine svoje autoknone zemlje od kojeg djela srbija je pokusala izlaz na albansku obalu i stvaranje velike srbije sto dokazuju i izadjeni projekti od srpskih intelektualaca ili SPC , SANU itd, kao Čubrilovica , Garaśanina , Ive Andrica, Kralja Obrenovica , Pašica, Stojadinivica i Archibala Reica, Josipa Broza, Rankovica, Milosevica i njegovih sljedbenika itd itd a necete naci niti jedan primjet da su albanci okupirali srpsku zemlje za stvaranje vekike akbanije

      1. @fery

        Ti nekome spocitavas da ima ispran mozak a onda si izrecitovao gomilu kafanske mitomanije? Komedija. Skoncentrisi se bolje na sopstveni isprani mozak i prosiri vidike, posto ovo sto recitujes ne dobacuje dalje od tipicne naric-naci suplje price onih sa jeftinijim kartama.

      2. Okupirali ste srpsku zemlju Kosovo, sam naziv Kosovo je srpski, na Kosovu su srpske crkve i manastiri stari vekovima, proterali ste Srbe sa Kosova zahvaljujuci turskoj okupaciji, tako sto ste bili saveznici sa italijanskim fasistima i nemackim nacistima, tako sto je Hrvat Tito gurao pod tepih zlocine koje ste cinili na Kosovu, zahvaljujuci tome da ste potplatili ko zna koliko americkih kongresmena. Bajke o „ilirskom poreklu“ pricaj maloj deci koja veruju i da Deda Mraz postoji, toliko ste „autohtoni starsedeoci“ da su vas stvorili Germani zarad sopstvenih interesa, u momentu stvaranja Albanije skoro polovina stanovnistva na toj teritoriji su bili Srbi, Grci, Vlasi, Crnogorci koji su u medjuvremenu svedeni na statisticku gresku, onu zastavu sa dvoglavima orlom vam je narctao austrijski slikar, nacionalni heroj vam je Skenderbeg od oca Jovana, majke Vojislave, bracom Reposom, Stanisom, Kostadinom, sestrama Marom, Jelenom, Andjelijom, Vlajkom i Mamicom…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.