Episkop Irinej pred izbore blagoslovio kandidata SNS-a za gradonačelnika Novog Sada 1

Pred lokalne izbore u nedelju, 2. juna, Bački episkop Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović blagoslovio je danas gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i prvu na listi Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Novom Sadu Vesnu Turkulov.

Turkulov je rekla da država i Crkva „treba uvek da idu u istom pravcu“ – preneo je lokalni portal 021.

Đurić je napisao na Instagramu da su oni posetili manastir u Kaću, i upoznali se s izgradnjom i unutrašnjim uređenjem tamošnje crkve.

„Poručio sam da će naša plodonosna saradnja biti nastavljena i još više unapređena. Zahvaljujemo… episkopima Irineju i Damaskinu, kao i sestrinstvu Manastira na srdačnoj dobrodošlici“, napisao je on i naveo da je „velika čast što su posetili tu velelepnu svetinju“.

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić je ranije danas najavio prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije protiv Đurića zbog funkcionerske kampanje i kao posebno problematično naveo pojavljivanje Turkulov koju Đurić vodi na razne skupove, i to u svojstvu gradonačelnika Novog Sada.

Nenadić je za novosadski portal 021 rekao da je to zloupotrebu službenog položaja gradonačelnika jer promoviše jasno privilegovanje kandidata na novosadskim izborima i to kroz aktivnosti lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari