Erdogan poslao pismo Vučiću 1Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

Predsednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan uputio je pismo predsedniku republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Erdogan se zahvaljuje predsedniku Vučiću na ljubaznom pismu, koje je mu je poslao, nakon njegove posete Srbiji.

Predsednik Turske između ostalog poručuje Vučiću da je potpisivanje Zajedničke deklaracije o osnivanju Visokog saveta za saradnju ishod zajedničeke volje da dalje unapređuju bilateralne odnose. Osnivanje Saveta će činiti okvir za nastavak međusobnih poseta na visokom nivou, čija je organizacija praćena intenzitetom i produktivnošću, kaže Erdogani dodaje da je posebno bio dirnut srdačnim prijemom u kome su uživali tokom posete regionu Sandžaka, što predstavlja most prijateljstva između naših zemalja.

Kako kaže, time podstiču istaknute poslovne ljude iz Turske, koji su zajedno sa njim posetili Srbiju, da ulažu u Sandžak.

Siguran sam da su preduzeli konkretne korake na ovom polju, na sastancima koje su održali sa svojim sagovornicima. Mir i stabilnost Balkana je od najvećeg značaja za Tursku. Sa tim u vezi, visoko cenim konstruktivan pristup koji je Vaša ekselencija pokazala. Pomno pratim odvažne korake koje Vi preduzimate ka zemljama regiona. Turska je uvek spremna da doprinese zalaganjima usmerenim ka zaštiti mira i stabilnosti. Saradnja Turske i Srbije, ključnih zemalja regiona, biće najčvršća osnova za stabilnost i blagostanje regiona, poručio je Erdogan u pismu Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari