Erdogan: Srbija i Turska zajedno jačaju privredu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas na biznis forumu u Beogradu da očekuje pojačane odnose i jaču privredu koju će izgraditi zajedno sa Srbijom.

„Očekujemo da ćemo ojačati naše veze na osnovu istorijskih veza koje već postoje i koje su izgrađene zajendičkom saradnjom. ;Zajedno sa predstavnicima poslovnog sveta širimo horizonte i ulažemo napore ka izgradnji ovog sveta bez ikakvih smetnji“, kazao je Erdogan na forumu koji se održava u Hajatu.

On je dodao da je Srbija, „iako u procesu raznih reformi u oblasti privrede“ ; ipak u ekonomskom porastu i da ceni i da se raduje „tom velikom skoku unapred“.

„U 2023. godini Preko 60 odsto ukupnih stranih investicija je bilo u Srbiji sa 4,5 milijardi evra. Naša saradnja privredno i politički je glavni pokretač odnosa“, kazao je Erdogan.

Potom se obratio predsednik Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske Nail Olpak i ;predsednik PKS Marko Čadež.

Forum okuplja predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije, najavila je Privredna komora Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari