Erdogan u Beogradu: Potpisano 12 sporazuma

Ostavite komentar


  1. Da sarađujemo sa Turskom u oblasti urbanizma? Sa Turskom koja je u oblasti urbanizma ostavila naselja bez trotara i šetališta, sa sve samim prizemnim kućicama, kao što je Novi Pazar?

  2. Potpisivanje memoranduma i tolikih pisama o namerama, ne obavezuje ni jednu stranu potpisnicu, već predstavlja uglavnom marketinig obadva predsednika. I jednom i drugom je potrebno, unutrašnjoj javno ti svojih država, pokazatelji da se nešto događa. Erdoganu da žiteljima svoje države, barem onima koji nisu po zatvorima, a možda i njima ako su u obavezi da gledaju informativne programe turskih TV, kako evo jedna evropska država, za koju se misli da je demokratska daleko punu podršku legalizovanih izabranim političkim organima Turske, što je Predsednik Srbije i učinio. Ovde treba imati u vidu da većina evropskih zemalja osuđuje masovna hapšenja po celoj Turskoj, izvršena posle pokušaja Državnog udara (neke čak stoje na stanovištu da je on isceniran), Erdoganovih političkih oponenata, pod jednostavno optužnicom da su (većina od njih) "simpatizeri organizatora pokušaja puča". A Predsedniku Srbije je ovo može se reći masovno potpisivanje memoranduma i tolikih pisama o namerama, potrebno kao marketinig pred Bgd izbor koje nesme da izgubi.

  3. Erdoğan je vratio sve kredite koje je Turska imala, kreditirao MMF, sada MMF ima dug prema Turskoj. Erdoğan je uveo besplatno lečenje za svakog turskog državljanina, umrežio sve bolnice u državi, da svaki turski državljanin ima dostupan ceo istorijat bolesti u kojoj god bolnici da se zatekne, jer mora biti primljen na pregled (nisu čuli za zakazivanje i uput) i operisan o trošku države. Erdoğan je unapredio obrazovanje, ….ulaže sredstva u medicinu i farmaciju. Prvi skener mozga i prvi gama nož su proizvedeni u Turskoj. Erdoğan je svaku ulicu asfaltirao i svaki gradić u Turskoj urbanistički uredio prelepim cvećem. Erdoğan ulaže u farmaciju. Turska sve lekove proizvodi! Tylol hot je 4 puta jeftiniji nego u Beogradu. A niža plata je 400 eur u Turskoj. O uštedi novca koja se postiže kupovinom odeće i obuće na letovanju u Turskoj, umesto u Beogradu…

  4. Svi ovi sporazumi ce ubzati porast BDP-a Srbije i napredak srpske ekonomije. To je dokaz da Srbija ne siri ekonomsku saradnju samo na EU,vec da je bazirana i na ostale velike svetske ekonomije, kao sto je Turska.

  5. odlično je da su potpisani ovi dokumenti. proširivanje trgovinske saradnje u savremenom svetu je mera vrednosti

  6. Veliki je ovo dan za Srbiju. Potpisani mnogi sporazumi. Obezbedjene nove turske investicije. A i pokazali smo se kao pravi domacini!

  7. Erdogana niko osim par balkanskih drzavica i Rusije(znamo te interese) nece ni da primi a kamoli pozove.Svi ovi ugovori ce zavrsiti kao mrtvo slovo na papiru ili kao prica sa kineskim turistima.AV najavi 400-600 000 turista za ovu godinu uz opasku da se moze cak pribliziti milionu(verovali ili ne)
    Do oktobra ih stigli 31000. Znaci u ova dva meseca trebalo bi ih doci 970000.
    Pa to je bre okupacija ili ih planira iskoristiti za izbore posto se razmahao sa pasosima u zadnje vreme.

  8. Ne razumem hejtovanje vesti i dogadjaja koji za cilj imaju napredovanje nase ekonomije i otvaranje novih radnih mesta. 12 sporazuma, danas jos 4 vrednosti jednu milijardu. Veliki uspeh.

  9. Bolje sa njima saradjivati nego imati ih za neprijatelja, a sto se tice ekonomije i proizvodnje, od njih trebamo uvek uciti.

Ostavite komentar


Politika

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu 10

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, učestvovaće na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara "Pariz 2024" u petak, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.