Erdogan u Srbiji na jesen 1Foto: DANIEL KOPATSCH/EPA

Ambasador Srbije u Ankari Danilo Vučetić izjavio je da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan planira da poseti Srbiju s grupom privrednika i investitora u septembru ili oktobru, prenosi Anadolija.

„Uvaženi turski predsednik Erdogan planira na jesen da poseti Srbiju i s grupom turskih privrednika i investitora doprinese ubrzanom detektovanju i realizaciji poslovnih mogućnosti između dveju zemalja“, kazao je Vučetić i dodao da očekuje da ta poseta bude realizovana i septembru ili oktobru ove godine.

Ističući kako je trenutna trgovinska razmena između Turske i Srbije blizu 850 miliona dolara i kako je cilj da se poveća na milijardu dolara, Vučetić je kazao da turski investitori treba da budu nešto ambiciozniji na srpskom tržištu, posebno sada kada ekonomije Srbije beleži rast nakon godina recesije.

„Mi mislimo da je vreme da se na srpskom tržištu bude aktivnije i konkretnije, a nadamo se da to isto misle i naše turske kolege“, kazao je Vučetić i naveo primer uspešne saradnje na jugu Srbije, gde već posluju firme koje se bave tekstilom, a koje su pokrenuli turski investitori.

U Istanbulu je danas počeo petodnevni, 22. Globalni kongres o nafti, a tim povodom će u zvaničnu  posetu Istanbulu doći i predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari