Erik Gordi: Predsednik Srbije uspešniji od svojih prethodnika

Profesor na Univerzitetskom koledžu u Londonu u razgovoru za Danas

Ostavite komentar


  1. Kakvi smo doista, pa Andric nas je lepo opisao u „Znakovima pored puta“…kako se povijamo svemu i svačemu…

  2. Vučić uspešniji? Da, ali samo u stvarima bitnim za njega i SNS, sve ostalo je upropastio.

  3. Zar je g-din Gordi zaista uveren da je u Velikoj Britaniji bolja situacija? Neka “čisti“ u svom dvorištu a nas neka pusti da se “zabavimo“ o svom jadu! Pun nam je kufer pametnjakovića sa zapada… a i sa istoka!

    1. Zivela sam 10 godina u Engleskoj i znam da je tamo bolja situacija. Ovo je odgovor za gospodina Tibora Bodnara. Tamo se vrednuje rad, a ne papiri. Kada sam dosla na intervju za posao, (a bilo je to u doba najvecih Milosevicevih zlocina) , nije me nista vlasnik firme pitao ni o Srbiji ni o Milosevicu, nisu mi trazili ni diplomu! Dali su mi jedan poslovni ugovor da procitam i kazem im sta mislim o tom ugovoru !!!! Na Zapadu se postuje covek, ako je radan i ako NE LAZE! Mojih deset godina u Engleskoj su godine kada sam zaradila, bila postovana i cenjena.
      Gospodin Gordi zaista odlicno poznaje i Srbiju i Balkan. I u pravu je u svemu: samo se bojim da mi precenjujemo nas znacaj. Evropa ima svoje vrednosti i svoje probleme i sve mi se cini da cemo se polako odvojiti i od Evrope kao sto smo se odvojili od osnovnih etickih i ljudskih vrednosti koje tamo vladaju.

  4. Kakvi kadrovi sede u vladi? Svakojaki, samo (ne)pošteni ljudi. Ljudi koji sede u vladi su opterećeni koferčetom sa evrićima umirisani bananama, ministar kupi stan od para koje je unosio u zemlji više godina i tamo jede organski paradajz umirisan marihuanom, kojeg sam bere, jednom otac truguje oružjem iz Krušika, jer sin o takvom poslu pojma nema ne zna se da li ima srednju školu, a za to vreme plagirao doktorat. Jednom vođi brat vedri i oblači po ovoj zemlji na brdovitom Balkanu, poravnjava brda i dolova. Drugi ima 24 stana u Bugarskoj, radio nije spavao, a kada je razmišljao prepisivao je doktorat, Većina njih rade kao „nevidljivi džuboks“.

  5. re: Za mene je Srbija ista kao što je bila pre nego što je Aleksandar Vučić došao na vlast. a

    Danas ne postoje osnovni uslovi za demokratske izbore, što ide u prilog SNS-u jer im omogućuje da opstanu na vlasti, a ako je Srbija ista kao i do 2012 kako je onda SNS došao na vlast 2012?

  6. E sad, ako ćemo pošteno, kakvi ste nam stručnjaci za jugoistočnu Evropu vi bili i šta ste od Jugoslavije napravili, mi preživeli smo još i dobri.

  7. Milosevic=Kostunica=Tadic=Nikolic=Vucic, je volja naroda i to narod voli ,pametan covek moze da procita kakav ce sledeci biti.Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje rece davno na pocetku nove ere filozof TACIT.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.