Kosovska policija: Istražujemo sve što smo našli u zgradama na Severu, našli smo falsifikate 1Printrskirn Jutjub/Kosovo Online

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da su uručeni pozivi za saslušanje osobama koje su osumnjičene za falsifikovanje dokumenata u zgradama Privremenih opštinskih organa.

„Imamo slučaj falsifikovanih dokumenata u četiri zgrade u koje smo ušli. Ustvari, mi smo napravili osam pretresa, na osam mesta, ali četiri zgrade su blokirane po nalogu tužioca. Imamo slučaj falsifikovanja dokumenata. Pozive za saslušanje poslali smo na adrese pet osoba zbog falsifikovanja dokumenata. Na četiri adrese su pozivi uručeni, a na jednoj niko nije zatečen“, kazao je Eljšani.

Na pitanje koja su to konkretno dokumenta falsifikovana, Eljšani kaže da je istraga u toku i o detaljima ne može da govori.

„Istražujemo sve što smo našli u zgradama. Dobili smo dojavu da tamo postoje ilegalni dokumenti i sada ćemo da vidimo o čemu se radi. Danas se uzimaju dokazi i oni će biti odneti u policiju. Ako neko ima nešto privatno svoje tu, može da ide u policiju i da to traži“, naglasio je Eljšani.

Budući da su građani uznemireni zbog pomenute akcije Kosovske policije, Eljšani kaže da je policija ušla u zgrade jer su „u pitanju paralelne insitucije“.

„To su opštinske paralelne institucije. Nismo ulazili u škole, bolnice ili negde drugde. Mislim da je situacija na severu Kosova mirna, ali delikatna zbog cele policijske situacije i svega što se dešava ovde. Ali situacija je mirna i dobijamo slučajeve, dojave, informacije. Svaki dan smo ovde i pružamo usluge građanima. Nema mesta za brigu“, kazao je Eljšani.

Na pitanje da li postoje spiskovi za hapšenje, Eljšani odgovara negativno.

„Ne postoje spiskovi za hapšenje. Svi koji su traženi prijavljeni su po nekom osnovu, ali nema nikakvih drugih spiskova. Mi smo zvanično otišli kući i uručili smo ljudima poziv. Oni su verovatno bili načelnici ove zgrade. Oni su osumnjičeni zbog ovog slučaja, ali to ne znači da tužioci ne daju naredbu da se oni uhapse. Sad je vreme da osumnjičeni dođu i daju izjavu u policiji“, rekao je Eljšani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari