Vučić: EU zanima sve, Srbija tema izveštaja evropske tajne službe 1Foto: Printscreen/ RTS

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izjavio je večeras u intervjuu za RTS da Evropsku unija zanima i litijum i sve u Srbiji i da je naša zemlja bila tema sastanka, gde je izveštaj podnosila Evropska tajna služba.

“Oni su imali sastanak predstavnika, da li ministarstava unutrašnjih poslova ili bezbednosti, pre neki dan, pre tri ili četiri dana, gde je njihova tajna služba, Evropska tajna služba, saopštavala podatke o Zapadnom Balkanu, ponajviše o Srbiji, o kineskom i ruskom uticaju. I sad su oni tamo govorili, mi smo došli do tih podataka, ne želim da saopštavam kako, i oni tamo saopštavaju da se kineski i ruski uticaji nekada preklapaju, ali u dobrom delu su različiti, jer Kinezi bi želeli da Srbija postane deo Evropske unije, time bi lakše doprli do dela evropskih centara, dok Rusi to ne žele, i da tu nije laka situacija što se njih tiče, ali da svakako imaju najveći uticaj i u Srbiji, Kinezi ekonomski, Rusi politički i tako dalje. Dakle, oni se bave svime“, naveo je Vučić.

Kada je reč o evrointegracijama, predsednik Vučić se ne slaže da su zaglavljene, ali ocenjuje da idu sporo.

“Kad god biste pomislili da je to zbog vladavine prava, ja ću reći – nije. Da prihvatimo nezavisnost Kosova i uvedemo sankcije Rusiji, bili bismo sutra član EU, odmah“, smatra Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari