EU brine zbog rastuće prisutnosti Kine na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Smeta im Kina na balkanu? A što im ne smeta antisrpska politika Crne gore i Albanaca na kometu? Što im ne smeta veličanje ustaštva u Hrvatskoj? Ja se pitam kako ih to ne zabrinjava i kako je jedna takva zemlja uopšte ušla u evropsku uniju?! Gde je njima tu mesto? Gde je zakon? Gde je moral? Evropo jadna li si!

  2. Sto se Srbije tice, resenje je prosto: resite nas vaseg kosovkog hranjenika, ‘pregovaraca’ iz Brisela i kineskog ljubimca!

  3. U 21. veku u Evropi isvetu tržište je slobodno, nama su potrebni autoputevi, pruge i druge investicije a, Kina daje najpovoljnije kredite, kad privatizuje firme daje najbolje ponude na tenderu, i šta sad to vam smeta, mi ovde na Balkanu ne treba da imamo puteve i pruge i ostalo kao vi u Evropi, sram vas bilo.

  4. Kina ima svoj interes.
    Evropa, USA,Rusija svoj.
    Da li Srbija zna šta je njen interes i u tom kontekstu potraži svoje mesto u tom koordinantnom sistemu.
    Priče o izvozu papaka u Kinu u zamenu za leteće automobile je nešto u šta ni delfini ne bio poverovali.
    Nije Srbija kriva što „prepoznaje“ da su joj bliži prijatelji u Kini i Rusiji nego u Evropi čoji je sastavni deo obzirom da ta ista Evropa bližeg prijatelja vidi u prekomorskoj USA nego u komšiluku.
    Čini se da je Makron uvideo, bar u delu, da mu ne može USA biti bliži od evropskih zemalja, da evropska vojska bolje „štiti“ Evropu od NATO i veoma ubrzo je dobio „zelene prsluke“ koji mu razvaljuju prestonicu.
    Kako će se ta „bitka“ završiti u solidnoj meri može biti pokazatelj gde mi idemo („mi“ se čita „Evropa“).

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.