EU će videti izborne zloupotrebe „iz prve ruke“

Sagovornici Danasa o najavi da će Evropski parlament prvi put neposredno posmatrati izbore u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Bilo bi potrebno i više iljada posmatrača da bi se videlo kako seni u manjim sredinama upodobljavaju rezultati sistemom mekim i tvrdim ubeđivanjem ili prostom razmenom dobara ( glas za novac)
    A potom da se otprate glasački listići i spreči njiova kzmetika.

  2. Mogli su i ranije da vide da su teli: organizovanje pregleda po selima, dve iljade glas, ugovori o privremeno povremenim poslovima, obaveza izlaska na mitinge, slanje SMS poruka, prozivanje ljudi i ucena da daju podršku Vučiću. Sve se to jasno videlo, ko je teo da gleda. I predsednički izbori je trebalo zbog toga i još mnogo čega da budu poništeni, ali su se vajni strani posmatrači pravili ludi. Šta mi možemo da učinimo da oni progledaju?

  3. Da će i EP biti deo ” posmatračka misija ”najavila je u izjavi Tanja Fajon, evroposlanica i posrednica u međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova, ali po svemu sudeći (kratko je vreme) za fer izbora u Srbiji.

    Čisto sumnjam na izjavu, Tanje Fajon za evropske napore , još manje da može uticati na
    ,, posmatračku misiju ” , da revosno prati izbore, neka naprednjaci dozvole slobodnu mediju ,da budu slobodni i fer izbori, posrednost, između opozicija, koji sad bojkotuju izbore kao i ogromna većina pasivnih birača u Srbiji.

    Naravno, opozicij mora više da pomogne misiji sa dokazima, pritisakom kao ucenama naprednjaka ili da analizira uzrok ne izlaženja birača , koje nalaže da se promeni izborni sistem, ukine izborna tišina, predizborna kampanja do zatvaranja biračkog mesta,pravo glasa za četiri miliona građana u Dijapori, da bez izborne liste ,važećim pasošom mogu glasati elektronskim putem ili poštom preko prestavništva kao što glasaju u zapadnima zemljama.
    Bogu slava a kralju Država!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.