EU i SAD imaju kolonijalni pristup prema Srbiji

Ostavite komentar


  1. Sve zavisi dali si spreman na kritiku ili ne.Posto ovde NIKO od politicara ne priznaje svoje greske,niti pomislja na ostavku,a Vucic i Dacic su potpisali niz stetnih ugovora i sporazuma, sto nebi davali infantilne izjave u medijima kad su u prilici.

  2. Pa Srbija je zahvaljujuci Vucicu odavno kolonija, tako da je pristup EU i SAd saobrazan tome.

  3. Zamislite da već duže vreme popravljate auto, poklonio vam dalji rođak delove, „samo“ treba uraditi posao, vama se baš i ne radi, niste sigurni ni da to znate i želite, naiđe komšija i kaže vam da ste postigli ograničeni napredak! I vi počnete da se hvalite ukućanima kako vam dobro ide popravka!?

  4. Bas glupo, jer je srbija velika imperijalna sila, tj. Ravnopravni partner americi u eu. Onih 500 godina pod turcima, to smo namerno odradili, da sa malo odmorimo. Nazalost nismo bili pismeni da to nase vreme zabelezimo ali verujte na rec.

  5. Da bi neko bio nečija kolonija, kolonizator valjda mora da koristi resurse te zemlje protiv volje građana te zemlje i da masno zara]uje na tome. EU i SAD sipaju pare u Srbiju a Kina i Rusija izvlače prirodne resurse. Ko je sada tu kolonizator?

  6. Pa nije to slučajno. Ovi sto vode ovu zemlju i deo stanovnika ove zemlje koji ih podržavaju iz bilo kojih razloga, zaslužni su za takav odnos. Mada sam u Evropu jako razočaran.

  7. Ne razumem, pa pitam. Govori se da Evropa podržava nedemokratsku vlast u Srbiji. Neki kažu da je to zbog interesa Evrope koje bi ova vlast trebalo da isporuči. Mi bismo u Evropu jer je ta zajednica demokratska tvorevina u kojoj se, pre svega, poštuju zakoni i ljudska prava. Osim u slučaju interesa Evropske unije. A zašto onda mi hoćemo u takvu Evropsku uniju kada tu vrstu interesne politike imamo i bez njih?

  8. цитат “ ова земља има сувише самопоуздања „, преведено на нормалан језик то значи да постоји такорећи само инат властодржаца и покушај да опстану у њиховом мору корупције.

  9. цитат “ ова земља има сувише самопоуздања „, преведено на нормалан језик то значи да постоји такорећи само инат властодржаца и покушај да опстану у њиховом мору корупције. Ово постаје већ јако смешно.

  10. Kada definišemo…a potom I uklonimo kočničara Srbije ka EU…Srbija će se naći medju prvim redovima novih kandidata za pristupanje EU!
    Time će i da se iz briše taj
    njen SNS kolonijalni status….!

  11. Aleksandar

    Koliko EU izmuze godišnje iz Srbije preko lošeg SSP po Srbiju, banaka, firmi( na samom smo skoro dnu po visini plata)
    Mnogo vise nego sto uloze, daju kredita i što nam zamazu oči sa nekom sicom koju nam daju bespovratno.

  12. Da? Kao i ostale okolne i daljnje zemljice sa periferije kapitalizma. Kolonije su korporacija. Sve ostalo je naivnost da se to vidi.

  13. Gđa Stojanović pokazuje svojom reakcijom da je taj izveštaj korektan: Srbija NE sprovodi reforme, Srbija STOJI na evropskom putu, tj. putu ka vladavini prava, štaviše Srbija je otvorena demokratura, Srbija se u liku vrha države upravo tako kao malo dete (sic!) i ponaša, i – tačno tako Gđo Stojanović – Evropa i gleda na ovu vlast kao manje ZLO jer ovde stalno prete duhovi iz prošlosti novim nasiljem i novim starim sukobima a sve kao i 90ih samo „za spas naroda“…

  14. Ako te devojka neće, nemoj se ponižavati plačući za njom,
    ima drugih lepotica !

Ostavite komentar


Politika

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore? 10

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore?

"Sedamnaestog decembra su održani parlamentarni izbori za koji je veći deo opozicije rekao da su neregularni, i uz žalbu Ustavnom sudu, zahtevao njihovo ponavljanje. Naravno, uz promenu izbornih uslova baziranu na primeni preporuka ODIHR-a", piše Dragan Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde u autorskom tekstu za Nova.rs, koji prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.