EU nije zaboravila na sankcije Rusiji

* Sena Marić: Može se reći da ovo poglavlje može lako da postane uslovno i da blokira i koči cele pregovore, kao što je slučaj sa poglavljima 23, 24 i 35
Evropska unija u Strategiji za Zapadni Balkan očekuje ubrzanje umesto postepenog usklađivanja spoljne politike

Ostavite komentar


  1. Očigledno je da Brisel radi dugoročno na tome da ne primi Srbiju u EU. Traži se sledeće: da Srbija uvede sankcije Rusiji, a kompanije iz EU sarađuju sa Moskvom; da Srbija prizna KiM, to im je najvažnije, iako 5 država iz EU nije priznalo i naročito da uskaldimo spoljnu politiku sa EU. Prvo, zemlje EU nemaju usklađenu spoljnu politkiku. Srbija, ako bi ikada postala članica ove unije, treba da ima usklađenu spojnu politiku. Očigledno da EU ne interesuje ekonoski razvoj i prosperitet Srbije. Što gore to za njih bolje.

    1. Kazne Rusiji su finansijske prirode. Postoje zabrane kreditiranja odredjenih firmi i licnosti direktno vezanih sa Krimom i Putinom. Procitajte prvo o tome kakve su to sankcije, pa onda komentarisite, bice vam komentari umesni i smisleni.

  2. Vozac sam kamiona international,vozim po celoj Evropi,vidjam kamione iz Belorusije i razgovaram sa soferima-kolegama.Beloruski soferi dopremaju robu iz Rusije i robu nazad odpremaju u Rusiju.Ako sam ja to saznao kao obican sofer jeste li vi sigurni da ovi iz Evropske unije to nisu saznali?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.