EU o Lazareviću: Očekujemo da Srbija poštuje standarde Unije

Ostavite komentar


  1. "Očekujemo da politički lideri poštuju žrtve prošlih sukoba i da iskreno promovišu pomirenje na zapadnom Balkanu, koje je od suštinskog značaja za stabilnost, mirnu budućnost i prosperitet…"
    Da li se ovo odnosi na Tačija i Haradinaja, ili na Srbiju koja je "specifičan" slučaj!?
    Kada se već pominju standardi, po kojim to standardima se na neku državu bacaju bombe sa osiromašenim uranijumom, ili su izdvojeni primeri!?
    Jesam za modernizaciju Srbije i uključivanje u svetske tokove, izolacija ne vredi, ali ovo licemerje usmereno isključivo protiv Srbije, izaziva mučninu i nagon za povraćanjem.
    Kada se EU pretvorila u ovu bezobličnu i bezličnu grupu profitera i prevaranata!?

  2. general lazarevic je branio svoj komad zemlje casno i posteno.ni po kom zakonu nije kriv i ima da bude predavac i tacka.ono g…. od vesli klarka je zasluzno da ga srpski narod cepa na delove.amerika misli mnogo je jaka pa joj nemoze niko nista.stite klarka.e al pojavio se lek za amerikance.satrace ih Putin. zivi bili pa videli.Srbija ne zeli u eu .to samo zele saka politicara

  3. Kada ce neko da postuje standarde i Ustav R.Srbije?Pa taj Taci,Haradinaj ,Agim Ceku, Naser Oric,Gotovina i jos Hiljade njih je klalo ubijalo Srbe a sada su na visokim polozajima u politici.Ostavite nas vise i nemojte da se petljate u nase poslove.

  4. Naravno da je angažovanje osuđenog ratnog zločinca da bilo šta radi u državnim institucijama moralno nepodnošljivo. Ali, neka, barem, SAD ćute. Njihov "pragmatizam" je direktno suprotstavljen moralu. Koliko su nacitičkog ološa baš onako dobro udomili (Verner fon Braun, recimo) – broj se ne zna. SAD su brzo ukinule programe denacifikacije u Nemačkoj i drugde u Evropi, jer su i među nacistima, imali verne sledbenike u hladnom ratu. A ti, Lazareviću, ćuti i plivaj, ovde ionako važi samo jedna ideologija "Mir, mir, mir, niko nije kriv" – tim pre što kosturi nemaju naviku da u svoje ime pričaju, pišu…

  5. Kad smo to kao narod postali moralni idioti,bez savesti ,stida i srama?Zalosno je sto su takve spodobe na najodgovornijim funkcijama u ovoj zemlji i sto svojim otrovnim recima i nedostojnim delima oblikuju javno mnjenje ,pre svega ,mladih .

  6. Znao sam da će svi komentari biti u fazonu "a kako oni drugi"…daj bre primitivci pogledajte jednom sopstveno đubre pre nego što virite preko tuđeg plota! Tako već 30 godina…nije čudo što nam je ovako…

  7. Nekako mogu i razumeti stavove komentatora koji lazu sami sebe da Lazarevic nije uradio nista pogresno jel ljudi nisu sposobni pogledati istinu u oci ali ove koji idu logikom- oni imaju zlocince pa mozemo i mi bas ne mogu.Srbija ako hoce da postane casna i postena drzava treba da radi casno i posteno bez obzira na druge.Toni Blera,Harindaja,Tacija i mnoge druge je rehabilitovala upravo nasa vlast a vi probajte Lazarevica poslati na neki razgovor sa bilo kim iz EU i videce te kako se vodi ispravna i dosljedna politika.

  8. EU je u pravu da nikako nije smelo da se desi da se osudjena osoba pojavi a kamoli da odrzi ili odrzava predavanja na vojnoj akademiji.Na zalost vlast koja bi trebala da vodi racuna o rejtingu i buducnosti Srbije to ocigledno ne cini.

  9. @goran *** Lazarević može samo da bude predavač po temi "asnacija terena,sahranjivanje civila u tajnim masovnim grobnicama u okolini Beograda ili njihovo potapanje u hladnjačama u Dunavu,stotinama km. od mesta sukoba",kako se nikad nebi saznalo za njihovu sudbinu! Tačka !Poradite malo na gramatici,dijalektici,padežima,fonetici,interpunkciji…!

  10. @Tadija Vasić***Tači i Haradinaj su oslobođeni optužbi na Međunarodnom sudu u Hagu Za bivšu SFRJ,dok je Lazarević robijao po optužbi tog istog Tužilaštva na tom istom Sudu! Ako vi imate informacije o krivici Tačija ili Haradinaja zašto ih ne prosledite nadležnim instancama? Godinama se priča o trgovini organima "otetih" Srba sa Kosova ,a do dan -danas nema ni osumnjičenih,dokazanih ,uhapšenih,suđeni i osuđenih za to delo! Za bombardovanje Srbije ““99-te god. se obavestite o predhistoriji te akcije,neće vam se svideti !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.