Dvanaest godina kasnije: Šta se promenilo na Kosovu od proglašenja nezavisnosti?

Na današnji dan 2008. godine

Ostavite komentar


  1. Posle višedecenijskog terorisanja stanovništva Kosova od, pre svega, Srbijankih vlastodržaca, Kosovo zaslužuje izvinjenje i pokajanje građana Srbije. Poštovanje svih država regiona, posebno onih koje baštine pravoslavlje kao jedini nastrani civilizacijski svetonazor.

    1. Od II sv. rata do devedesetih godina terorisano je iskljucivo srpsko stanovnistvo. Da li mislite na njih?

      1. @Dejo…Ko je terorisao albansko civilno stanovništvo u današnjoj Albaniji i na današnjem Kosovu,pa dobacio do Drača za vreme Balkanskih ratova zarad izlaska na more?E,onda je KuK Austro-ugarska zapretila ratom pa se „neko“ morao povući u maticu zemlju?!To ne znate?

        1. A ko je terorisao lokalno stanovnistvo za vreme turske okupacije pa stigao do Nisa? kako su Albanci postali vecina na Kosovu? Sta su Albanci, kao nacisticki saveznici radili za vreme II svetskog rata na Kosovu? Albanski zlocini, etnicka ciscenja, pljackanja se ne spominju?

      2. Terorisani? Cinjenice molim – ne RTS lazi koji su vas posvadjali sa svima! Problem je u tome da od 1912, srbi su hteli da nam cine zivot nemogucim I da nam uniste dostojanstvo. U 70im I 80im mnogo njih su videli sovog albanskog direktora ili sefa ako ‘terorisanje’ cisto zato sto nisu mogul sebi utuviti u glavu da smo ravnopravni na sopsvenoj zemlji a ne ljudi koji ti kopaju bastu ili poprave krov. Na kraju krajeva, I srbi su bili kmetovi vise nego sto su bili slobodni ali su to nekako jako brzo ‘zaboravili’.

        1. @Bex L:ondon

          Izigravajte vi ugrozenost, napacenost i pricajte te price onima koji vas Albance jos ne poznaju. Probaj na nekom eskimskom sajtu.

      3. @Dejo…Da li ste pročitali izveštaje Dimitrija Tucovića,srpskog oficira,ili Koste Novakovića o ponašanju srpsko-crnogorske vojske prema Albancima,civilima 1912-1913.?

        1. @PATOLOGIJA

          `De si mimikrijo, gubis se malo, nego, koji put si napisao ovaj komentar sa Tucovicem i Novakovicem? Pedeseti, stoti put? Ako stignes do petstotog, hoce li biti neka bonus baklava kao nagrada za malog vrednisu?

    2. Kosovo i Metohija je nasa teritorija okupirana privremeno i nikakva Sonja nece isprati nase mozgove i ubediti nas u suprotno.Kosovo je Srbija

      1. @Sasa***Ko je okupirao Kosovo,njegovi stanovnici?Ako je okupirano zašto Srbija nije označila „okupatora“,proglasila vanredno,ratno stanje,sprovela opštu mobilizaciju i krenula u oslobađanje „okupiranog“?Kosovo je Srbija koliko tamo ima srpskih vojnika i policajaca,graničara,carinika,poreznika,sudija…Ostalo je u domenu teorije i ne treba vam Sonja za ispiranje mozga,to su vam već uradili Milošević,Marković,Šešelj,AV i ostali ratni zločinci.

        1. @Warum?!

          Vrtis pet istih komentara vec ko zna koliko dugo.Probaj da izmisli snesto novo. Ako si u stanju. Ili ti je ovo maksimum?

          1. @Warum***Koliko vidim i ti ne možeš da smisliš sopstveni nickname već koristiš tuđi,a to se zove mimikrija!I ne znaš odgovor na postavljeno pitanje.Ako ćemo tako…

          2. @Vruća ćuna u po’ somuna!

            A ko je to nama koristio tudj nick „Miodrag iz Peci“ prosle nedelje? Kapiras koliko si tragikomican?

          3. PATOLOGIJA*** Igram istu igru koju ste sami započeli zloupotrebom mog nicka tako da nemate pravo da se ljutite ako koristim isti metod!

          4. @“Miodrag iz Peci“

            Ma ko se ljuti, naprotiv, bas si zabavan tim tvojim „komentarima“ kao i nadimcima koje koristis.

      2. Da je sve to tako jednostavno, otkud ulazak u Prizren u prvom balkanskom ratu i otkud naša vojska tada silujuci i pljačkajući u Skadru i Tirani (proveri?). To što nešto jeste bilo, nije večno. Npr. Beograd većinu svoje istorije nije bio pod srpskom upravom

        1. A otkuda Albanci u Prizrenu? Kako su dosli do tamo i kako su postali vecina? Recitujuci poeziju i sadeci ukrasno cvece?

      3. Vasa? Kako? Gde? Ko vam dade? Kako se vi ponasaste dole otkad ga oslobodiste? Molim vas proucite vasu istoriju jer su velike grozote pravljene u vase ime a za koje ne znate jer vas truju nacionalistickom euforijom.

    3. Stanovništvo Kosova i Metohije koje je trpelo višedecenijsko terorisanje je moglo da pokupi krpe i ode kući, gde ne bi ništa trpelo.

      1. @Dušan***Tačno si rekao:“Stanovništvo Kosova i Metohije“.Znači da im je Kosovo kuća. Kako se nisi setio da kažeš ’90-tih da i Srbi iz tzv“rsk“ u Hrvatskoj takođe pokupe krpe i odu kući da ništa ne trpe?A,da,hteli su svoju državu na teritoriji tuđe, samo je mali problem što nisu vojno pobedili!

        1. @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!

          Hoces da kazes da si 90-tih podrzavao Srbe iz tzv. „RSK“ u otcepljenju od Hrvatske kao sto danas podrzavas Albance u otcepljenju Kosova? Nisi? Onda si bio protiv otcepljenja a sada si za otcepljenje? Pa to je onda provincijalni- licemerno-kompleksaska srbofobija, kuzhish, ne?

        2. @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!

          Jesi li 90-tih podzravao otcepljenje delova Hrvatske gde su Srbi bili vecina? Nisi? Ali zato sada podrzavas otcepljenje delova Srbije gde su Albanci vecina? Smesno. Ali sta i ocekivati od tipicnog primerka seoskog srbofoba opste prakse sa brdovitog Balkana…

      2. Ako Kosovo smatraš svojim, zašto ti ne pokupiš svoje krpe i prseliš se lepo u Prizren, Prištinu ili bilo koje mesto na Kosovu. Lako je biti patriota i kvazi filozof iz beogradskog kafića.

        1. @Andrej Peric

          Ako si toliki fan albanske „drzave kosova“ zasto se ti ne preselis? Povedi i Sonju Biserko, zna sva „in“ mesta u Pristini.

    4. Gospodine to sto navodite da je pravoslavlje jedini nastrani civilizacijski svjetonazor je prvoklasna svinjarija. Ono ni po cemu nike vise ili manje nastrano od katilicizma ili islama. Poistovjetiti cijelu jednu religiju sa brljotima pojedinih popova i indvidua je perverzija

  2. Kakva nezavisnost? Ako bilo ko misli da je ovo održiva situacija na KiM, naivan je. U određenom trenutku međunarodnih odnosa desi se okupacija. Ali nisu oni Izrael. Naprotiv. U određenom trenutku desiće se i oslobođenje od okupacije.

    1. U određenom trenutku će se desiti ujedinjenje sa Albanijom, kao jedinim održivom rešenju naspram srpskog hegemonizma koji mora jednom umreti za dobrobit cele regije!

      1. U određenom trenutku će se desiti ujedinjenje sa Srbijom, kao jedinom ispravnom rešenju naspram albanskog hegemonizma, narko-kartelizma, džihadizma i sl, koji moraju jednom umreti za dobrobit cele regije.

      1. @Mark, Nelson itd.

        Pre ce biti drugi Avganistan na Balkanu…

          1. Yep, heroin za sve, 100tinak podfrakcija AlKaide i Izisa,plemenski ratovi, kamenovanje silovanih devojaka, drustveno prihvaćena pedofilija i moderne virdžine te nekih 50 km pruge koju su jos englezi napravili su nista drugo do slika i prilika demokratskog progresa koji vlada Avganistanom.
            Za ovako glup komentar poput tvog, MM, je potrebno dvoje ,ti sto ga napises i ovaj smoreni moderator što ga objavi. Moderator trol…

          2. @MM

            Jeste kako nije, valjda ti kao zitelj „republjike kosova“ znas sta je demokratija, visoki standardi i sta sve ne, zato ste i jedini kojima trebaju vize za EU.

  3. Isto pitanje ce se postavljati za 120 godina. Kosovo je osudjeno da ceka na punu dzavnost,jos najmanje tri cetiri veka. Srbija je takodje cekala nekoliko vekova da postane drzava,onda je svoju drzavnost podelila s Hrvatima i Slovencima, i potpisala svoju smrtnu presudu,zauvek.
    Pre ce oziveti dinaurusi,nego sto ce Kosovo postati normalna i priznata drzava,ovo ima najmanje veze s srpskim politicarima.
    Vise sile igraju svoje poker partije a Kosovo je samo veliki zuti zeton na kockarskom stolu.

      1. @Slovenac

        Bolje trazi ko je kriv sto si ti ispao ovakav kakav si. Nadji uzrok pa mozda se nadje i neki lek.

        1. Hahaha, opet vi? I opet „znate“ kakav sam ja iz par komentara? Pa vi ste nadmasili onda Sigmud Freuda, pametnjakovicu.

          1. @Slovenac

            Uopste ne treba biti Sigmund Frojd i ukapirati sa kakvim pacijentom se ima posla, sve izbija i sve je jasno iz tvojih komentara.

          2. Samo nek je vama „sve jasno“ i dalje. Ionako ste uvek voleli da podjednostavljujete sve. Samo jos i vas da neko shvati, i svanuce vam rujna zora!

      2. Slovenac, opet velim , nas srbe slovenija ne interesuje , odavno nismo više u istoj državi. Al ti bez srba baš ne mozes . Izgleda da ste i vi i hrvati isti , ne postoji smisao života bez srba , jel?

        1. „Vas Srbe SLO ne zanima“,a? Opet velis, a? Pa vas ne zanima mnogo toga, to je bar ocito. Kad si zadni put pogledao okolo sebe?

          1. @Slovenac

            Gledaj svoja posla, svoju „dezelu“, ke^%$j po svom dvoristu, sta tebe briga za Srbiju, pocinjes da smaras sa tim tvojim komentarima.

          2. Ti i moderator dva brata trolovska. Moderatoru je dosadno a tebe cepaju kompleksi.
            A ti majmune moderatorski moras bas svaki komentar ove jade da objaviš? Koje su vam to fore , zasto unosite podelu međ ljudima.? Da su ovom Slovencu komentari dobronamerni ne bi bilo problema neg se čovek naslađuje tuđom nesrećom i prossipa naknadnu pamet? Ovo vam je nivo Informera i Vučića,bravo, nema vajde ni od vas paćenika iz kruga dvojke…

          3. Izvinjavam vam se, ako su moji komentari poceli da uticu na vasu psihu. Mislim, da je jedini nacin, da izbegnete da se pretvori u bolest, ignorancija do njih. I da, ako vec… tesko cete vi meni govoriti sta da radim.

          4. @Lug: tesko ces ti reci da li je ili nije dobronamerno. Morat ces da pitas. Do tad je sve to nagadjanje i tvoje subjektivno misljenje. Pa i da jeste ili nije? Da li bi moglo da promeni nesto? Ne. Tako da je to vecinom zajebancija jednog penzosa, koji je i iz SRB zaradio penziju. Na koju se neka dlakava stvorenja, sto jih pominjes, primaju. Pazi, da ne budes jedan od njih. Ali prime se iskljucivo, kad jim napises istinu. Znas, da je to jedna od dijagnoza vaseg naroda? Da ne vole istinu. Da vole one koji jih lazu, 100 puta receno. Ali kad to kaze Slovenac, onda je skakanje u vis i provokacija. Podele? Pre bi rekao raznolikost misljenja, naviknite se , da ne msle svi isto polako. Makar je i jedno i drugo zdravo, bez njih bi svi razmisljali isto i hteli isto. I treba jih cak uvazavati, postovati. Podele nisu zdrave samo na onom nivou, koji ce vas kostati obstanka. A vi ste autodestruktivni prilicno. Zato i beze ljudi glavom bez obzira iz svoje domovine. Naknadna pamet? PRe 30 godina se znalo gde vas put vodi. Jedino je bas retko kome bilo jasno vec tad, da cete bas toliko duboko zaglibiti. A voleli smo vas.

          5. @Slovenac

            Tesko da tvoji komentari bilo koga zanimaju u Srbiji, tesko da bilo ko osim tebe misli da su ti komentari olicenje istine, mudrosti i da vrede vise od od lanjskog snega.

          6. Ooo, Herr Get a life, kako ste danas? Je li bolje zdravlje od prosli put? Pa zanima one koji to citaju, naravno. Koga bi drugoga, sta je tu bas vredno polemike neke? Da, mozda nisu bas neko olicenje istine i mudrosti? Mozda i ne vrede vise od od lanjskog snega? Ali, ocito najvise prasine podizu. Sasvim dovoljno za sad.

  4. Na žalost vašu, nećete dobiti ni 1 cm2 teritorije KIM. Tako ćete ostati bez stolice u UN. Nikada nećete biti država već protektorat. Jednom će vaši partneri sa Zapada propasti, jer se na lažima prevarama , lopovlucima ne zasniva ništa, a onda će KIM biti naš.

    1. Par decenija vec cekate propad tog trulog Zapada, a nista. Cak i ode vam pola nacije u taj trulez. Pa kako to? Zasto idu tamo?

      1. @Slovenac

        Jasno je da kompleksi rade i da ne mozes a da ne istovaris svoju dnevnu dozu, ali realno sta tebe briga za Kosovo? Sto ne brines npr. o Piranskom zalivu? Sta vi Slovenci cekate? Da propadne Hrvatska?

        1. Ooo, dragi mi je, da mi se opet obracate. Hvala za preporuku o mojoj brizi, ali sam odlucujem o svojim brigama, naravno. A sto se tice zaljeva, svakako to necemo resavati na nacin, koji bi vi izabrali u slicnom ili istom slucaju.

          1. @Slovenac

            Vidis, i Srbi sami odlucuju o svojim brigama ne trebaju im Slovenci i njihovi komentarcici. I naravno da necete resavati problem ‘zaljeva“ kao Srbi, vi cete onako na kvarno i podmuklo kako samo vi znate. Visegodisnjim blokiranjem u EU integracijama, sada blokiranjem Sengena, pa malo da se potplate arbitrazne sudije… Takvi su ti i komentari.

          2. Pa vi ste poznati po tome, da vam ne treba nista sa strane. Ko god sa strane kaze istinu, pa makar bio najveci prijatelj Srbije, zavrsi na otpadu. A sta vam treba i ne treba, odavno se vi ne pitate vise, hvala bogu.

  5. Inače na KIM u ovom trenutku živi 800.000 ljudi. Kad dozvole vizni režim EU, ostaće možda 450.000 ljudi. Sve vam je jasno šta će biti.

    1. Zajko kukurajko,
      Verovatno se nadate da ćete kad tad u tu po vama Staru Srbija iz 12 veka vratiti, HEHE Pobro. Nestali su velike kolonijalne države koje su vekovima ugnjetali druge narode. Nestala je i ugnjetačka čizma iz kraljevine SKS i SFRJ za kiju je odgovorna Srbija.
      Da će Slovenci, Hrvati, Bosanci, Crnogorci, Albanci napustiti svoje ratovima oslobođene zemlje i ići u tom po vama „lažnom zapadu“, od koga i Srbija živi, imate pravo da sanjate.
      Pozdrav

    2. Nama je vec pre 30 i vise godina bilo jasno sta ce biti. A da ce biti bas tako lose sa SRB? E, to su samo retki predvideli.

    3. Zajko kukurajko,
      Verovatno se nadate da ćete kad tad u tu po vama Staru Srbija iz 12 veka vratiti, HEHE Pobro. Nestali su velike kolonijalne države koje su vekovima ugnjetali druge narode. Nestala je i ugnjetačka čizma iz kraljevine SKS i SFRJ za koju je odgovorna Srbija.
      Da će Slovenci, Hrvati, Bosanci, Crnogorci, Albanci napustiti svoje ratovima oslobođene zemlje i ići u tom po vama „lažnom zapadu“, a od koga i Srbija živi, imate pravo da sanjate.
      Pozdrav

      1. @Sused

        Kosovo je pre nekih 70 godina na slican nacin bila otcepljena od centralne Srbije i data Albancima. tada je iza toga stajala fasisticka Italija i nacisticka Nemacka na celu sa Hitlerom. I tada ste mislili da je to trajno. Ali nije bilo kao sto to nece biti ni ova okupacija Kosova.

          1. @Sused

            Ma ne, Kosovo su Albanci osvojili u zestokom sukobu sa dinosaurusima, to svako dete zna. Od tada i krece globalni sunovrat dinosaurusa. Jedino je nejasno kako je ta teritorija dobila srpski naziv i kako to da ga i „starosedeoci“ Albanci koriste i nemaju svoj naziv.

    4. Inače u ovom trenutku grešiš jer u KiM živi 1.7 miliona stanovnika bez dijaspore.

      1. @Nikola

        Zna se koliko ima ljudi na Kosovu, zna se i kako vi Albanci pumpate rezultate, tako da, mozes slobodno da napises i da vas ima 170 miliona.

  6. Kako je moguće da Sonja Biserko nije proterana iz Srbije i da nije persona non grata. Radi protiv interesa Srbije i neprijatelj je Srbije.Alo bezbednosne strukture, čime se vi bavite?

    1. @Stevan***Ona je državljanika Srbije i NE može biti proterana! Gde?A u Skupštini Srbije vam sedi osuđeni ratni zločinac pa ne tražite da se proglasi personom nongrata i njegovo proterivanje?!

      1. Biserko je i drzavljanka Hrvatske tako da ima gde da ide. Suverene drzave imaju pravo da oduzmu drzavljanstvo onima koji otvoreno rade protiv njenih interesa ali Sonja Biserko je nebitna, provaljena je odavno, te bi oduzimanje drzavljanstva islo samo njoj u korist. Bas kao sto si i ti nebitan sa tim tvojim komentarisanjem i ne treba te banovati nego objavljivati bas svaku nebulozu koju napises.

      2. Koji ratni zločinac? Od kog suda proglašen? Za šta? Ouđen za govor mržnje. Pa vi biste svi mogli onda biti ratni zločinci.

    2. @Stevan…Status persona non grata se odnosi na strano diplomatsko osoblje a ne na državljane pomenute države,ali vi to ne znate! Ako je Biserko neprijatelj države zašto je ne tužite pred srpskim sudovima?

      1. Ćifta none, nema potrebe da gubim vreme na komentare sa tobom. Ajd na svoje portale ako ih imaš.

    3. Na žalost i takvi su državljani Srbije ali ne znači da ne može biti osuđena za govor mržnje.

  7. Nikad vise necu da citam list koji me postuje teritorijalni integritet Srbije. Danas=Vucic.

  8. Naša nesistemtičnost u rešavanju nacionalnih intersa, koja je počela katastrofalnim porazom na Marici, produžila je sve do danas. Izuzimajući četiri godine ratovanja Partizana pod vrhovnom komandom Josipa Broza Tita, Hrvata po ocu i Slovenac po majci. Da bi država postala funkcionalna i sisetmatična, čime je stekla najviši ugled u svetu sledećih 35. godina, sve do do Titove smrti. No, na pobunu Albanaca 1991. po želji Srba započinju neadekavtne reakcije, čime su stvoreni uslovi da preuzmu vlast violentni tipovi na čelu sa Miuloševićem. Violetantne naravi znači: žestok, naprasit, plahovit, goropadan, preteran, prekomeran, nasilan, prinudan. (lat.) Nije moglo da se ide na Marici jer su sada tamo države Bugasrka i Grčka, ali je moglo na Kosovo Polje gde su Srbi podmenutli 1379. sve zdrave muške glave da budu posečeni od strane pripadnika tada najuređenije vojske u svetu –Turske.
    Imali smo i mudre ljude ali progonjeni od jurodivih, kakva je bila Isidora Sekulić: Zza ovu priliku da citiram njene mudre misli: :„Za pravu debatu potrebno je mnogo:Opšta kultura, vaspitanje, stručna upućenost, inteligencija. Ono što je nepotrebno, i sasvim neupotrebljivao, to je pakost i jezičnost.“ Nije previše da se spomenei naslov knjige Rudolfa Arčibalda Rajsa: „Čujte, Srbi! Ćuvajte se Sebe“, stradalog od Srba, a najvećeg dobrotvora i spasioca ranjenih tokom Prvog svetskog rata. Nije potrebno spominjati dijagnostičara srpske bolesti, Radomira Konstantiovića, knjigu Lartinke Perović,.“Dominatna i neželjena elita”. A ima i nova knjiga od Momčila Đorgovića, „Tragedija jednog naroda“ u podnaslovu „Šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe“.
    Još kada sam počeo da radim 1970. kao rudarski inženjer u Rudnicima Trepče, “Kišnica i Novo Brdo” kod Prištine, bilo mije očigedlno da Albanci rade na osvajanju Kosova i Metohije, dok ih je Srbija pomagala da im se rađaju i rastu zdrava deca, ne manje od devetoro kako su oni plamom predvideli još od Prizereske lige 1887. Dok su Albanci ćutali i radili, srpska elita se opijala i ogvorala ih po kafanama u Gračanici, Čagalvici i Kosovu Polju, kao i na slavama, svadbama i ispaćanju sinova u JNA.
    Pokušao sma da odbarnim makar obraz svoje nqcije, što su mi priznal Albanci koji su verovali u ratničku hrabrost Srba i podršku Rusije. Dok srpske kafanđije me nusu niti razumeli, jer se nisam družio sa njima

  9. A srbi na kosovu procvetali od tad, sve ih je više, ekonomski odlično stoje, redovno mogu da obiđu grobove predaka, kreću se gde hoće, sveštenici spc su poštovani, srpsku robu mogu da kupe gde hoće, niko ih ne ubija dok se voze autobusom, dok se kupaju u reci, dok rade poljoprivredne poslove…
    Tekst je tragi komičan…

  10. Cekaj, Sonja Biserko, ruzicasti pogled na „drzavu kosova“, Srbija koja blokira da poteku med i mleko… Mora da je S. Congradin autor ovog teksta, zar ne?
    Btw. Jedino sto je dinamicno u vezi „drzave kosova“ je odlazak, emigracija, kako u zapadne drzave tako i u ISIS. Ne postoji niko ko je tako malo postigao za svo ovo vreme i uz sve pare koje su dobijene. Cak je i Juzni Sudan uspeo da udje u UN u roku od par meseci. Nefunkcionalne institucije, korupcija, ratni zlocinci na vlasti, diskriminacija, nepostojanje medjunarodnog legimiteta, nesposobnost da se ispune uslovi za viznu liberalizaciju, deset puta veci uvoz od izvoza, trecina budzeta koja se puni parama poreskih obveznika SAD i EU… To je realnost a ne ove sarene lazi.

  11. Ništa se nije promenilo i dalje država Kosovo ne postoji, jer u suprotnom, ne bi tražili priznanje Srbije, koje nikada neće dobiti, jer Kosovo je bilo i ostaće srpsko.

  12. Svaka cast za „Ekipu Danas-a“, na ovako napisanom pamfletu, Informbiro vam nije ravan. Ali najbolji deo je onaj sa Sonjom Biserko i njenim izlaganjem sa sve gastronomskom ponudom (vidi se ko je sponzor agit-prop kampanje „Druga strana Kosova) iako ni ono „kreativno“ tumacenje savetodavnog i neobavezujuceg misljnje MSP-a ne zaostaje. Uglavnom, komedija.

  13. Na pocetnim stranama Danas-a, u ovom trenutku ima nekih 15 clanaka koji se odnose na Albance, na njihovu paradrzavu na Kosovu, u vezi godisnjice „nezavisnosti“ itd. I to vrlo afirmativni i nekriticki clanci kakvih nema ni u mnogim novinama koje izlaze u Albaniji ili „drzavi kosova“. Mozda bi trebalo da Danas promeni ime u Gazeta Shqiptare kako bi se naziv usaglasio sa sadrzajem i uredjivackom orijentacijom. A mozda u svemu ovome treba traziti uzroke malog tiraza ili toga da se jedva njih hiljadu uclanilo u Klub citalaca.

  14. Sonja,
    Ako je tamo toliko naredno, lepo I dobro, pa preselite se tamo, sve sa Vasom organizacijom.
    Prodaju tudjoj deci herion, trguju tudjom decom, pa da, mala Norveska u srcu Balkana.

      1. @PATOLOGIJA

        Te tvoje frustracije probaj da kanalises na neki drugi nacin a ne maltretiranjem svih sa tim tvojim priglupim „komentarima“. Dali su ti jako puno prostora da se izivis, svima si pokazao ko si i sta si a sada…

  15. Šta je gospodo moderatori, ja čekam da objavjite prvi, imam sledeći komentar. Čovek gubi imanje zato što ga nije čuvao.

  16. Drago mi je da Sonja Biserko uvek i svakom prilikom podržava Hrvate i Albance. I voli sve što pripada tim narodima. To je jako lijepo. Bravo Sonja. Pozdrav od Albanca iz Prizrena.

  17. Sonji pozdravi od udruge ,, Topla braća“ iz Zagreba. Ponosni smo na nju , kao i to da je ona naš član. Naravno i njene prijateljice Branka Prpa, Ružica Đinđić, Nataša Kandić . Sve diva do dive. Blago nama kada su takvi velikani uz nas. Pozdrav iz Zagreba.

  18. Faktovi i detalji pricaju nesto sasvim drugo. Moje pitanje glasu…: Neka mi neko lepi kazi, da li se uopste cita po Srbiji? Pitam zato sto cudno itekako mi je, da vidim mlade srpske generacije koje uopste ne razlikuju od predaha, a rezultat politike njihovih predaha jest bilo: 500000 mrtvih( mada na publiku su drugacije cifre) milione proteranih, vise od 150000 zena je silovano…. oko 25 hiljada deca su samo na Sarajevu ubijeno!!!! Na Kosovo je trovano oko 20 hiljada deca po skolama….itd. A danas vidim mlade generacije po Srbiji, koje nikako da analiziraju, nego slusaju HEGEMONISTICKE VLASTI po redom, kako su svi komsije, ili “ bosnjacke zver”, “ustasi”, ili “siptari”, “siftari”, “siptarski teroristi” a da ne zaboravim pocetak 50tih, “testerasi”…!!!! Samo gledajte rezultat takve HEGEMONIJE. Drzave: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crnagora, Severna Makedonija. Urazumite se za vase dobro. Vreme leci rane, ali joj se treba dati sansa. Pozdrav i zivi i zdravi bili.

    1. @Profesor

      Tesko da ces nekoga impresionirati time sto si izrecitovao par fraza iz ‘gledao sam CNN-velikoalbansko-narcis-naci repertoara. Ta vremena su prosla.

      1. Ovako. Ti si verovatno dobar decko, a ja sam profesor engleskog jezika. To sto si ti, i nazalost veliki broj srba, trovan RUSKO-SRPSKOM propagandom ( samo zato sto oni preko basih leseva hoce na tople vode) tu ja i drugi uopste nismo krivi. Ja kao i mnogi drugi, sano zelimo da se vi najzad, osvestite i radite nesto dobro za vas i base budice generacije, inace garantujem ti da na kraju izacice neko i reci vama:” DOSTA VISE, ILI OVAKO ILI VAS NESTANAK”, a islreno ti kazem, da to najmanje zelim!!! Pozdrav, ziv, zdrav i svestan mi bio.

        1. @Profesor

          Samo ti nastavi da zivis u tom vasem narcisoidno-mitomanskom svetu gde ste vi Albanci nevinasca, „narod najstariji poreklom od ilira“, gde ste oslobodili Kosovo i u kojem ste moralne gromade kakve svet video nije. Koga zanima. Nego, ko ce biti taj koji ce da kaze Srbima „ili ovako ili nestanak“ i kako ce tak „nestanak“ da se realizuje? Brini ti o tome da vi ne dosadite sponzorima sa tim vasim neizvljenim nacionalizmom i sa tim zaostalim „gde drvo vidis a ti drzavu posadi“…

        2. Profo, svaka čast na dobrim namerama al mislim da malo preteruješ. Iz tvog komentara ispada da su srbi u tolikoj zabludi da ih to čini gorim od nacista, krstaša i Zlatne horde zajesno. Ceo svet ima svoja lokalna trvenja i prepucavanjaà, svugde se truje narod o onim „zlim tuđinima“ i nekako mi se čini da vi previše verujete svojim lažljivim političarima , isro kao sto i srbi previse veruju svojim lazljivim poliricarima. I da te podsetim , i vase vođe, koje god da su , su gazile preko vasih leseva zarad svojih licnih ciljeva. Niko ovde ne mrzi hrvate , bošnjake il albance al zato svi mrze ustaše, mudžahedine i albanske teroriste a bome pola srbije mrzi i četnike,s pravom. I jos nesto ,prozapadnjak sam uslovno receno , al sta je ta nazovi rusko-srpska propaganda gora od americke propagande? Sutra, kad amerima zatreba isto tako ce pustiti niz vodu i albance i opet se okrenuti recimo Srbiji. I sta onda?

        3. @Profesor

          Da bi ti nekome delio savete o trovanju trebao bi prvo sam da si ociscen od otrova. Medjutim, komentari su ti gomila mitomansko-propagandistickih supljih prica kojima se vama Albancima predugo ispira mozak. Kreni sa nekim detox programom, pa onda, cist i zdrav i otvorenih ociju deli savete. Rado cemo da te saslusamo i poslusamo. Ne moze debeli covek od 150 Kg. da ide okolo i propagira dijete i zdrav zivot a sam je duplo deblji nego sto treba da bude.

        4. @Profesor

          Morao bi i sam da budes ociscen od nacionalistickog i propagandistickog otrova da bi mogao drugima da delis lekcije a i iz tvojih komentara se vidi da to nije tako.

  19. Na stranu gastronomski uspon i fantasticna kafa koja se pije u Pristini, ali realno ta tvorevina na Kosovu je jedan tezak debakl. Problem je sto se radi o casti pojedinih drzava koje ne mogu sebi da priuste poraz pa i dalje guraju tu karikaturu na Kosovu iako kada se podvuce crta i vide korist, potrosene pare, problemi koji su nastali, potroseno vreme, jedini racionalan potez bi bilo pustanje niz vodu.

  20. Borio sma se portiv srpske gluposti i devedesetih godina, zašta su mi petili Šešljevi čentici u Skoplju, gde sam tada živeo a radio u velikom Kombinatu u Kačaniku.
    Godine 2006. javio mi se mladi advojkat iz San Fraciska da želi da dođe da poseti “Prizeren kulturni centar Albanaca”. Kada je došao u Skoplje od njega sam čuo da je bio kao dolomirani pravnik sa drugim diplomcima iz SAD na edukaciji u Tirani, gde su slušali predavače kako su im zli Srbi, slični Rusima, oduzeli njihovo “Kosova”. Prvoga dana pokazao sam ostatke Srpske carevine u Skoplju, a on meni pokaza u izlogu albanske knjižare debelu knjigu “Kosova”, i reče da su takvu i još knjiga dobili u Tirani, a ima takvih knjiga u svim relevantnim bibliotekama u Americi, kao i u biblioteci Bele Kuće.
    Sutra dan smo otptuovali u Lipljan kod četiri porodice sinova mije sestre. Putem sam mu pokazao u pravcu Nerodimlja, jer nisam smeo da mu govorim a da čuju u autobusu Albanci. A kada smo stigli u Lipljan pričao sam za to Carsko mesto Cara Dušana, kasnije Uroša sa tvrađavm i manstirima koje je bilo i odmaralište na pola puta od Skoplja do Prizerena. U Lipljnu sam mu pokazao crkvu iz 13 veka. Kada je shvatio da je za mene opasno da idemo u Prizerem, sestrić nas je odvezao do Gračanice, sa uverenjem da ću mu darti brošuru na engelskom jeziku, u kojoj će pisati istoriska istina, ako ne cele Pokraine ono barem o manastiru.. Kada tamo nite jednog retka, niti na srpskom jeziku. Kada sam rekao Igumaniji kako su mladi Amerikanci lažno educiranu i u Tirani, a vi nemate ništa pisano za istinitu istorije, iako je Koštunica tada bio premijet, zaplakala ona, i ja sa njom.

  21. Živim na KiM, svakog dana vidim situaciju i dozivljavam lagodnosti na svakom koraku. Antissrpstvo je na svakom metru a Biserkini drugari pune svoje kase to prepoznaju i sami Albanci. Životne namernice čekaju na rafovima jer siromaška globalizacija i novinarska atrakcija nemaju smisao. Vi mozete da pišete a istina i laž moraju da žive na KiM bez vladavine prava.

  22. Došao sam u Beograd da završim pisanje knjige koja ukazuje kauzalnu bolest u Srba. Upravo traje akutno stanje bolesti. Zato sam morao sam da platim izdavanje. Počeo sam da pišem Studiju “Srpsko Kosovo i Metohija ili albanizovano ‘Kosova’ ”, no nemam para sam da je uređujem, zašta sam meilom poslao Borku Stefanoviću. No, iako mi je dao meili, nije mi udostojio niti da mi odgovori. Prestao sam da pišem juna meseca prošle godene. No, kada sam početkom oktobra čuo kako Đilas ispred zdanja Predesedništva izgovara stavove kao što sam napisao u mojoj Studiji, produžio sam da pišem. Nedovtšeni materijal dao sam da čita poznaati novinar, a odličnan govonik na subotnjim Protestima. No, niti mi je odgovtio niti želim da ga pitam.
    Poslao sam napisano da pročita moj prijatelj Albanac, čija porodica su nekada bili Srbi, a rodom iz Orahovca. Na moje iznenađenje on mi je poslao meilom u PDF formatu pet tomova na kojoj sadržini su radili istoričari iz Srbije, Bugarske, Rusije, Francuske i još nekih zemalja, i o tome diskutovali na Simpozijumu u Kosovskoj Mitrovici 2010. Ponadao sam se da će barem neka od institucija, možda SANU, da uoptrebe tu istinu. No, kako gledam kako to radi Vučić – cenkase oko predaje Kosmete, a da pritom niko niti glasom niti slovom da se čuje bilo koja institucija osim njega. Osim šefica Heslsinškog komiteta koja podržava Vučića, a koju dobro poznajem, dok ona misli da mene poznaje.

    1. U odbrambenom ratu smo dobili Vojvodinu i u odbrambenom ratu izgubili Kosovo. Austrougarska je napala Srbiju da bi je unistila i opet vratila pod svoje carstvo a NATO je napao Srbiju da bi oteo Kosovo, najvazniju heroinsku rutu.
      Znaci nijedan rat od ta dva nismo zapoceli al ispada da smo za oba krivi… Veso , komentar ti je na nivou D.J.V-a, no nevazno , vazno je da se lupeta po komentarima.

  23. Sačuvaj nas Bože od komentatora bez kulture, obrazovanja, poznavanja istorije, koji bi sve probleme rešavali mržnjom i silom, pod uslovom da njih i njihovu familiju ne oteraju u rat.

  24. Vise- manje je svima jasno sve u vezi sa Kosovom.Ocekivao sam od clanka vise…da je napravljen sa nekom relevantnom osobom koja poznaje prilike tamo…totalno razocaran u redakciju….ali bas!!!!

  25. Da li je redakcija Danas-a svesna koliko je izgubila na svom kredibilitetu i ugledu a verovatno i tirazu objavljujuci previse ovakvih tekstova? Onaj deo sa Sonjom Biserko je dno novinarstva i spada u kategoriju Informera ili Pecata.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.