Zašto Evropljani ne žele Srbiju i Gruziju: Sagovornici Danasa o hladnim odgovorima u anketi EFCR

Ostavite komentar


  1. Jedini razlog je propaganda koju mediji na zapadu sprovode. Ne da baš ima u čemu da se hvali Srbija ali narativ nije čak ni neutralan za razliku od narativa prema Ukrajini. Eto razlike u mišljenjima.

  2. Sa okorelim radikalcima više i ne razgovaram, kome god od njih pomeneš,samovolju,kradju,muljanje…odgovor je i ja bih da mogu!
    Sve smo bliži Abderićanima a bili smo Samarićani,

  3. Где налазите овакве људе и шта то њима даје за право да њихово мишљење има тежину? Шта раде, чиме се баве, од чега живе и шта су постигли?

  4. Хоће ли неко, на референдуму, питати грађане Србије да ли желе у ЕУ. С којим правом политичари тврде да ЕУ нема алтернативу. Нека Данас спроведе поштену анкету па да видимо шта народ хоће.

  5. Ma nas interesuju samo zapadni novci..a ljubav vodimo sa Rusijom..besplatno.. providna politika!!!

  6. Koja gomila… Da li je iko od ovih razgovarao sa nekim prosecnim drzavljaninom neke od EU drzava i pitao ih za razloge? Ne? Ali bez obzira na to oni „znaju“? „Javlja im se“.? Zanimljivo kako se ne komentarise jos gori rezultat za albansku „drzavu kosova“ (20% ZA, 37% PROTIV)? Albanci su i simulirali odrzavanje „prajda“ i maksimalno se uvlace gde god mogu drzavama EU i SAD, pojedine drzave EU ih guraju na sve moguce nacine, nemacka stampa je izrazito pro-albanski orijentisana gde je prosto nemoguce naci neki negativan tekst ma sta Albanci radili, uveli su sankcije Rusiji, imaju „demokratu“ Kurtija na vlasti a ne „diktatora“ Vucica… Isto vazi i za Albaniju (24% ZA 38% PROTIV) ili za Makedoniju koja nema na sta nije pristala i koja ni nema spoljnu politiku (26% ZA 27% PROTIV) dok je Srbija u odnosu na njih 25% ZA, 35% PROTIV.

  7. Kakav nam je imidz, tako nas i vole. Za stvaranje imidza smo pre svega odgovorni mi, pa tek onda Evropa i njihove predrasude o nama, jos od Gavrila Principa, preko Milosevica ratova 90-tih (Srebrenice), sroske mafije i raznih „Pink Pantera“ do Banjske. I Nole je poceo da igra na ovu kartu u zadnje vreme, zato se jedva ceka da se „penzionise“.

  8. vrlo je jasno da je EU, kojoj želim nestanak jer je licemjerna i kmet SAD i cionista, blizu kolapsu – islamofobna i ostrašćena spram pravoslavlja…šta tu tražite neke druge razloge

  9. Зашто нас Европа неће, па одговор се може наћи у протеклом веку и сада, први и други светски рат, бомбрдовање „савезника“ Београда и Лесковца након одласка Немаца, бомбардовање 1999 године, отимање КиМ, притисци и уцене да прихватимо отимачину, по чему од наведеног можемо да извучемо закључак да нас Европа искрено жели, или можда има неки пример који нисмо запазили?

  10. Tačno, nismo zreli za EU.
    Održavsnje te nezrelosti je rezultat raznih uticaja… Manipulacija narodom i ovde, i u EU, daje očekivan rezultat

  11. Ah ti Evropljani. Malkice smo spalili i opljačkali Hrvatsku, Bosnu i Kosovo i sada ispadosmo kao neko ko izaziva nevolje. Zaista nepravedno

  12. pa ni ja da sam evropa, ne bih želeo ovakvu državu da primim u savez. Opekli su se oni sa ovima iz istog načina razmišljanja ( istočna evropa) koje su primili, pa im ne treba još problema. Nebitno je primanje u Uniju samo po sebi, nego da , najzad, napravimo društvo gde lopovi/ubice su u zatvoru, a ne na važnim položajima od opštine do države.

  13. Zato sto imamo vecito crveno crnu koaliciju, koja je godinama gradila negativan Imidz u Svetu. Zuti su mogli da nas spase ali su preleteli u crveno crnu koaliciju, onda kada je Tadic prokockao demokratiju!

  14. Niti je EU prava ona evropa o kojoj su svi sanjali niti smo mi pravi izvorni srblji niti su sovjeti pravi rusi sve je kao kakao što reče veliki pravi gitarista Vlatko Stefanovski.

  15. @Dule

    Kao prvo, nisu ni Hrvati, ni Albanci ni Bosnjaci ostali druzni, dapace a sto se „evropljana“ tice, nemoj sada da uporedjujemo i da nabrajamo sta su Nemci, Austrijanci i njihovi trabanti spalili i opljackali i poubijali po Srbiji.

  16. Sve je ovo tra-la-la. Prazna priča. Ako hoćete da imate ekskluzivnu vest i da je prvi obnavite, onda izvol’te objavite: Vučić je pobedio na svim izborima.

  17. Да ли постоји данас и један једини разлог да вас ЕУ прихвати и прими у европску породицу ?

  18. Postoji li možda podatak, koliko je opština u EU imalo istaknutu srpsku zastavu 1999. godine u vreme NATO agresije? Vučić i njegovi nas kinje iznutra, oni spolja i svi nam se podsmevaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.