(VIDEO) Šta portparol Evropske unije kaže o otvaranju mosta na Ibru? 1Foto: print screen Kosovo online

Portparol Evropske unije Peter Stano poručio je da odluka oko otvaranja glavnog mosta na Ibru tema dijaloga i da bilo kakva akcija u vezi sa tim može biti doneta samo u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje EU.

Stano je na brifingu za novinare u Briselu istakao da EU nikada nije spekulisala o scenarijima ili generalnoj poziciji kada su u pitanju sporazumi koji moraju da se implementiraju u okviru dijaloga.

„To je jedan dugoročan stav Brisela koji važi za obe strane. Bilo kakvi koraci ili akcije koje preduzima ili planira da preduzme jedna ili druga strana u dijalogu, a koje mogu uticati na tok razgovora, treba da budu razrešeni, prodiskutovani ili kao jedna od tema dijaloga dijaloga pod nadzorom EU“, naglasio je Stano.

U vezi sa tim, on je, na pitanje novinara šta će se dogoditi ako Priština otvori most između južne i severne Mitrovice, rekao da to mora biti tema dijaloga.

„Ponovno otvaranje mosta na Ibru je tema dijaloga i bilo koja odluka o tome mora biti doneta kroz dijalog“, naglasio je Stano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari