Evropska unija po prvi put reagovala jer Srbija krši Ohridski sporazum u vezi sa Kosovom: Kakve su posledice?

Ostavite komentar


  1. Zašto EU podržava vlast u Srbiji ako neispunjava obaveze koje je preuzela? Zato jer upravo hoće da se stvari odvijaju onako kako se i odvijaju. U suštini i oni žele što manju podršku naroda za ulazak u EU. I našim vlastima i EU odgovara da budemo večito na putu ka EU. Najlakše se mešetari u neuredjenom sistemu .

  2. Zašto EU nije tako reagovala na neispunjavanje sporazuma o formiranju ZSO od strane Kurtija a ona je bila jedna od potpisnica i garant da će se formirati.

  3. Pa zajednica srpskih opstina nije formirana 13 godina i tzv Kosovo je nagrađeno više puta do sad. Mozda je vreme da mi ništa od potpisanog ne poštujemo pa da nas nagrade:)

  4. Da li je i ko je potpisao taj sporazum? Manipuliše se da je to samo usmeni dogovor

  5. Otkuda sad to? Ko je potpisao taj Sporazum? Zašto se naš državni vrh toliki borio da spreči Kosovo pristupanju raznim organizacijama kada su već neki tamo potpisali poguban Sporazum za Srbiju. Sta bre rade ti političari? Samo se švrćkaju po svetu i arče naše pare ni za šta?! Bože sačuvaj nas monstruma iznutra i spolja!!!

  6. Mnogo kasno evropa je videla kako ih laze Vucic . On nije za evropu , on je za ruse i kineze gde demokratija ne postoji . I gde ljudi na vlast i oni oko njih lepo zive a ostali narod prezivljava .

  7. Ma mogu da ga trgnu,a i nas zajedno sa njim.Evropa da nam želi dobro ne bih ovo radila što radi.

  8. Balsi želim samo jedno.
    Da je dovoljno pismen .
    Jer da je ,pročitao bi ustav . SRBIJE.

  9. Pa kako to sad? A rekao je da nije ništa potpisao jer ga je bolela desna ruka?

  10. Sramota je kakvih Kragujevačana ima.Balša je za tebe,visoki intelektualac,a ti ništa ne znaš o politici,pregovaranju,stvarnom i mogućem.

  11. Sad će njima Aleksandar komandant da odgovori pa im neće biti dobro, a i postaviće im pitanje na koje oni neće imati odgovor.

  12. Nije Vučić smanjio podršku građana u EU ispod 38 posto, već je to EU učinila svojim duplim standardima, licemerjem i dve decenije dugim zamlaćivanjem i lažnim obećanjima Srbiji…

  13. ЕУ је реаговала на кршење Макрон-Шолц предлога од стране Србије, који је у међувремену постао и саставни део поглавља 35. Пошто је парадоксално и Макрон учествовао у кршењу одредбе из 4. тачке свог личног споразума, и то личном опструкцијом пријема Косова у ПС Европе. Сходно томе би требало да и он сам буде на удару критике ЕУ за кршење одредбе из 4. тачке споразума.

  14. se Evropa uskoro zabavi sama o sebi tada ce prestati potpora i Vucicu koji je u stvari neprijatelj Evrope bas kao i Putin

  15. @Istinito

    Sramno je to sto neki smatraju da je Balsa nekakav „intelektualac“… I sta znaci „visoki intelektualac“? Da je izarastao preko 175 cm? Ali sta i ocekivati od onih kojima su nekakve „balse’ autoriteti i reperi za bilo sta.

  16. @Zlatko, probajte da se obavestite i konsultujete sa nekim ko poznaje pravo. Predsednik drzave se sa necim saglasi i prihvati ne mora da bude potpisano jer je Predsednik Drzave i njegov klimoglav ili prihvatam je dovoljan garant izvrsenja. Koliko je meni poznato. Ziveli

  17. @Sale D, kaze nas narod kod suseda vidis slamku a balvan u svome oku ne vidis, htedoh reci a sta smo mi to ucinili na putu u EU, koliko poglavlja otvorili, zatvorili, uskladili pravne norme i mnogo toga jos sto treba uraditi. Kada to stavite na papir izaci ce vam rezultat ko sta radi ili ne radi. Ziveli

  18. @Oliver Nedeljkovic, ne znam da li ste procitali tekst a lici. Ne radi se o sporazumu nego o sprovodjenju sporazuma koji je proistekao kao dogovor dve strane u Ohridu. Makron ne krsi nista jer je ovaj predlog Makron-Solc usvojen od strane EU i on je EU dokument a ne Makron-Solc. Ziveli

  19. Tako je braćo inat,odgovoriti nasiljem. Jel ko pročitao sve sporazume koje je Vučić potpisao?

  20. Никад неће бити нормалних односа са злотворима можете на глави да дубите

Ostavite komentar


Politika

Veličković (SSP): Jagodinski sjaj i beda, igara i hleba 10

Veličković (SSP): Jagodinski sjaj i beda, igara i hleba

 Lako će samo ime Jagodine i asocijacija koja se na nju, jedina nažalost, povezuje, a to je ime Dragana Markovića Palme da zavede ljude koji ne žive u našem gradu, da pomisle kako je nama Jagodincima lako i lepo živeti u ovakvom okruženju, kaže za Danas Slađana Veličković, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.